27/4/11

El arte del asesino

Jungstedt, Mari. El arte del asesino. Madrid : Maeva, 2011. ISBN 9788415120049.

Durant la matinada apareix penjat d'una de les portes de la muralla medieval de Visby (a l'illa de Gotland, Suècia) el cadàver d'un conegut galerista, el prestigiós Egon Wallin. El comissari Anders Knutas s'encarrega de la investigació del cas, relacionat aquesta vegada amb el món de l'art, la venda d'obres d'art robades i la prostitució masculina. D'altra banda, el periodista Johan Berg ha tornat a l'illa per passar uns dies amb la seva promesa Emma i la seva filla acabada de néixer i, com en anteriors ocasions, ajudarà a Knutas en la investigació del crim.

Aquesta és la quarta entrega de la sèrie protagonitzada pel comissari Anders Knutas i el periodista Johan Berg. Després de l'èxit de Nadie lo ha visto, Nadie lo ha oído i Nadie lo conoce tenia seriosos dubtes que la cosa no afluixés. Doncs m'equivocava! Tan entretinguda i interessant com les anteriors, t'hi enganxes de seguida. Siguem sincers, mai seran obres mestres de la literatura universal però entretenen molt. I la lectura no es tracta d'això, d'entretenir-se i gaudir amb una bona història a les mans?

Recomanable!

22/4/11

Cinco cuartos de naranja

Harris, Joanne. Cinco cuartos de naranja. Barcelona : DeBolsillo, 2003. ISBN 9788497594387.

Quan una Framboise Simon adulta torna al seu petit poble en la campanya francesa i obre un entranyable restaurant on cuina les receptes de la seva mare, els habitants no la reconeixen com la filla de la Mirabelle Dartigan, la dona que encara consideren culpable de la tragèdia succeïda en els anys de l'ocupació nazi.  

Consultant el llibre de receptes de la seva mare i barrejats amb els records de quan era petita, la Framboise trobarà les pistes necessàries per tal de comprendre el caràcter esquerp de la mare i els fets que van succeir el desgraciat estiu en què tenia nou anys.

L'autora de Chocolat m'ha decepcionat una mica amb aquesta novel·la. Tot i que les crítiques són força bones, a mi no m'ha acabat de fer el pes. Trobo que tot és massa subtil i imprecísa en alguns moments i que repeteix força vegades les mateixes situacions. Personalment, m'agraden molt les històries de famílies i aquelles en les que la cuina és també protagonista. Tot i que aquesta novel·la té tots els elements per haver-me encisat des del principi, no he aconseguit enganxar-me en cap moment. Però ja sabeu que per gustos els colors...

20/4/11

Entre limones

Stewart, Chris. Entre limones. Córdoba : Almuzara, 2006. ISBN 9788488586926.

L'autor d'aquesta novel·la decideix un dia deixar-ho tot, comprar un solitari "cortijo" a les Alpujarras de Granada i començar al costat de la seva dona una nova vida criant ovelles i cultivant hortalisses. Tot i ser un home fonamentalment optimista, s'haurà d'adaptar a un entorn natural incert i inhòspit i, alhora, totalment encisador. Aprendrà a base de cops a construir cases i ponts, a conèixer les plantes medicinals de la zona, a enfrontar-se a tota mena d'animals i a uns veïns que no l'acaben de veure com a un membre més de la comunitat.

Aquesta és una història real, l'experiència vital del primer bateria del grup musical Gènesis. Molt fàcil de llegir, t'engresca des de la primera pàgina. Com pot una persona acceptar de bon grat i amb alegria que la casa que ha comprat és un desastre, sense aigua corrent, sense electricitat, sense un fàcil accés des de la civilització, etc.? Suposo que aquí rau la clau de l'èxit d'aquesta novel·la : l'autor et contagia a cada línia el seu optimisme i el saber valorar les petites coses que s'aconsegueixen amb esforç.

Recomanable! 

17/4/11

Toscana para dos

Phillips, Susan Elizabeth. Toscana para dos. Barcelona : Ediciones B, 2006. ISBN 9788466628488.

La doctora Isabel  Favor, famosa escriptora de llibres d'autoajuda, té una crisi existencial molt forta i decideix passar dos mesos en una solitària vil·la a la Toscana. En Ren Gage, un seductor i conegut actor amb molts problemes a nivell psicològic, passa unes vacances també a la Toscana. El destí farà que la Isabel llogui una part de la vil·la d'en Ren i comencin els problemes de veritat. Dues persones que viuen en un caos a nivell sentimental, dues personalitats molt fortes que topen contínuament ... i una forta atracció que no poden amagar l'un per l'altre. Seran capaços de superar tot aquest caos i mantenir una relació dintre dels paràmetres de la normalitat?

Una novel·la romàntica molt interessant, sobretot per la descripció de l'ambient que envolta els personatges. Et venen unes ganes boges de passar les vacances en una casa de pedra a la Toscana ... Sovint els diàlegs són molt irònics i divertits i tots els personatges - principals i secundaris- estan molt ben definits. Vaja, que trobo que per ser una novel·la rosa és molt "rodona" i intel·ligent.

Recomanable!

13/4/11

Mar de fuego

Lloréns, Chufo. Mar de fuego. Barcelona : Grijalbo, 2011. ISBN 9788425345609.

 Martí Barbany, honorable i ric ciutadà de la Barcelona medieval de Ramon Berenguer I, perd a la seva dona i al seu segon fill durant el part. La seva primogènita, la petita Marta, serà el motor de la seva vida a partir d'aquell moment. En una Barcelona plena de grans fortunes i misèries, de dames de la cort i prostitutes, de cavallers i assassins sense escrúpols ... en Martí Barbany haurà de fer front a moltes adversitats, grans aventures i a un destí incert.

Continuació de Et donaré la terra, aquesta novel·la d'aventures, amor, venjances, intrigues, etc. t'enganxa des de la primera pàgina. El carismàtic i entranyable mercader comparteix en aquesta segona novel·la protagonisme amb la jove Marta, la seva filla. És, com l'anterior, molt interessant i entretinguda perquè no paren de passar coses. 

Totalment recomanables les dues (llegiu-les en ordre, això sí!). Una bona tria per aquest proper Sant Jordi!

1/4/11

La historia de Edgar Sawtelle

Wroblewski, David. La historia de Edgar Sawtelle. Barcelona : Planeta, 2010. ISBN 9788408095347.

L'Edgar Sawtelle és un nen mut que viu en una granja de Wisconsin amb els seus pares i la seva inseparable gossa Almondine. Tots es dediquen a criar i ensinistrar una raça de gossos molt especials. Tot i que només es pot fer entendre amb els altres a través de la llengua de signes, l'Edgar és un expert en el tracte amb els cadellets. 

La vida d'aquesta família és pacífica i monòtona fins que apareix el tiet patern, en Claude, i tot canvia radicalment. La sobtada -i sospitosa- mort del pare de l'Edgar desencadenarà una sèrie d'aconteixements inesperats que canviaran les seves vides per sempre més.

Feia força mesos que aquesta novel·la m'esperava a la pila de llibres pendents. El començament és molt interessant, però a partir de la mort del pare del protagonista la cosa afluixa considerablement. Ja em pensava que havia tornat a escollir una novel·la de les dolentes, però al final es torna de nou interessant, ràpida, inquietant i t'hi acabes enganxant.  

Recomanable però tingueu present que la part central de l'obra no és gens engrescadora.