30/1/12

Fantastic Mr. Fox


Dahl, Roald. Fantastic Mr. Fox. London : Penguin, 2010. ISBN 9780141333205.


Mr. Fox és una guineu molt llesta que cada dia es dedica a robar menjar a tres grangers de la zona. Una nit, els grangers (Boggis, Bunce i Bean) decideixen acabar d'una vegada amb els robatoris matant a Mr. Fox quan surti del seu cau. Però aquesta guineu és massa llesta pels grangers i construeix amb els seus fills un túnel alternatiu que arriba fins a les respectives granges per tal de poder continuar agafant menjar, mentre els tres desesperats homes l'esperen a la sortida del cau. Mr. Fox no estarà sol en aquesta aventura, perquè d'altres animals en la mateixa situació que ell (teixons, conills, etc.) l'ajudaran.




Fantastic Mr Fox (traduïda al castellà com a El Superzorro) és una novel·la infantil que fou publicada per primera vegada el 1970. S'han fet adaptacions al cinema (2009), al teatre (2001) i a l'òpera (1998).


Molt, molt entretinguda, divertida i lleugera com totes les de l'autor. Fa poc vaig llegir (més aviat la vaig "devorar") Cuentos en verso para niños perversos i m'ha encantat també des del principi. Aquesta vegada, però, l'he llegida en anglès. Tot i que amb aquesta novel·la aconsegueixo el meu repte anual personal (un clàssic de la literatura universal -Genji- i una en anglès) no descarto gens ni mica llegir un altre clàssic i més obres en anglès durant la resta de l'any. Ja us les aniré comentant!


Aquesta, en resum, és una aposta segura. Com absolutament totes i cadascuna de les de Roald Dahl, vaja. 


No us la perdeu!

2 comentaris:

  1. Me gusta mucho este autor, como bien dices cuentos en verso es fantástico, sobre todo Ricitos de oro que es divertidísimo.
    Este lo conocí por la versión cinematográfica, como James y el melocotón gigante y Charlie y la fábrica de chocolate y tengo que decir que hasta hoy me gustan todos.
    Gran reseña, me quedaré por aquí.
    Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola!
      Muchísimas gracias por tu comentario, me ha hecho mucha ilusión. Estoy totalmente de acuerdo contigo, este autor es una apuesta segura. ¡Y yo me perdí sus novelas cuando era niña! Bueno, ahora las iré recuperando poquito a poco ...

      ¡Hasta pronto!

      Besos

      Elimina