9/2/12

Una matinada inquietant


Jungstedt, Mari. Una matinada inquietant. Barcelona : Columna, 2012. ISBN 9788466414135.


Un nou cas pel comissari Anders Knutas i el reporter de la televisió sueca Johan Berg. En Peter Bovide és un constructor amb una família encantadora que passa les seves vacances d'estiu en un càmping a l'illa de Farö. Una matinada, mentre corre per la platja de Sudersand, és assassinat de forma cruel. Al mateix temps que els dos protagonistes realitzen les seves investigacions, la dona d'en Bovide és apallissada i apareix un nou cadàver amb el mateix modus operandi de l'anterior. Estan relacionades les dues víctimes? Quin és el motiu d'aquestes dues morts? Qui ho ha fet?


Cinquena entrega d'aquesta sèrie ubicada a la turística illa de Gotland, a Suècia. 


(2003) Den du inte ser; Nadie lo ha visto (2009)
(2004) I denna stilla natt; Nadie lo ha oído (2009)
(2005) Den inre kretsen; Nadie lo conoce (2010)
(2006) Den döende dandyn; El arte del asesino (2011)
(2007) I denna ljuva sommartid; Un inquietante amanecer (2012)
(2008) Den mörka ängeln
(2009) Den dubbla tystnaden
(2010) Den farliga leken
(2011) Det fjärde offret 


M'ha semblat molt entretinguda, amena i ràpida de llegir com totes les anteriors, tot i que aquesta vegada he endevinat com acabaria cap a la meitat de la novel·la. Una suggerència : a aquells (com en el meu cas) que heu llegit les anteriors en castellà no us recomano que us llegiu la versió catalana. La traducció és correcta, però jo he notat l'estil diferent de la versió castellana. No sé, és com si m'haguessin canviat els personatges ... Potser són manies meves, però jo he notat els canvis.


Tot i així, molt recomanables totes les novel·les de la sèrie!

8 comentaris:

  1. L'estil en les traduccions, independentment de la llengua que s'utilitzi és tot un món a part. I, estic amb tu, si canvies de llengua sembla que et canviïn els personatges. Aquesta sensació també em passa amb el doblatge de pel•lícules, sembla que l'actor no sigui creïble quan canvien el doblador.

    No n'he llegit cap, però sembla una saga entretinguda.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb tu! És la mateixa sensació que quan veus una pel·li de romans a TV3... A mí no m'acaba de quadrar perquè sempre les havia vistes en castellà! En fí...

    Aquesta saga és molt entretinguda, t'agradarà. Són fantàstiques per portar a la platja o a la piscina durant l'estiu. De totes maneres, a mí m'agraden encara més les de la Camilla Lackberg. Són del mateix estil però la trama és molt més rebuscada.

    Ja em diràs alguna cosa si acabes llegint una d'aquestes novel·les!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Hola,Sandra, he leído los dos primeros de esta serie y me han gustado bastante, así que tengo preparado el siguiente. A este le llegará el turno, sobre todo si dices que no decae el interés. Estoy de acuerdo con vosotras, empecé a ver una serie de TV doblada y los últimos capítulos en inglés subtitulado, y no parecía la misma. Un beso

    ResponElimina
  4. ¡Hola Pilar!

    Pues no te pierdas los tres que te faltan porque están muy, pero que muy bien. ¡Y con lo rápido que lees tú, en una tarde te ventilas uno seguro!

    Gracias, como siempre, por tus comentarios

    Muchos besos

    ResponElimina
  5. Pues el vaig veure fa poc a la biblio. Ara em fas dubtar entre aquest o un de la Camillla Lackberg de la que no he llegit res!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Hola Perkins!
    Totes dues autores tenen un estil molt semblant. Les seves novel·les són fàcils i ràpides de llegir, molt entretingudes i amb força tocs d'humor (sobretot les de la Camilla Lackberg).

    M'entusiasmen totes dues, però de les dues jo em quedo amb les novel·les de la Camilla.

    Això sí, encara que no és absolutament imprescindible (els casos comencen i acaben a cada entrega) et recomano que en els dos casos et llegeixis les obres en ordre, perquè els personatges es repeteixen i evolucionen i perd una mica de la gràcia si no ho fas en ordre.

    Ja veuràs com t'enganxaran a la que comencis!

    Moltes gràcies pels teus comentaris al blog.

    Petonets

    ResponElimina
  7. Hola Sandra,
    Me ha encantado la novela y, aunque sea para unos dias, me ha quitado un poco el mono de Anders Knutas y su tropa.
    No ha sido de las mejores de la serie ya que me ha faltado más misterio (y hasta aquí puedo leer..., como decia la Maira).
    Ahora a esperar otro año a que traduzcan otro libro. Igual les exigimos demasiado, no?.

    Gracias por recomendarme esta autora.

    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Totalmente de acuerdo contigo! Esto de que publiquen uno al año es desesperante para los que estamos enganchados a la serie. Pero qué le vamos a hacer ... la vida es así, no la he inventado yo (¡como decía la canción! Ji Ji Ji)

      besos

      Elimina