4/3/12

Una dama extraviada


Cather, Willa. Una dama extraviada. Barcelona : Alba, 2012. ISBN 9788484287001.


Al bell mig de la línia de tren Burlington (entre Omaha i Denver), a la petita i tranquil·la localitat de Sweet Water hi viuen els Forrester. El capità Daniel Forrester és un ric contractista de la línia ferroviària i la seva dona, la Marianne Forrester, és la dama més admirada de la contrada. És una dona preciosa, amb gustos exquisits, bona amfitriona, divertida i intel·ligent. Vaja, l'ànima de la mansió on viuen ... i de Sweet Water.


A través dels ulls d'en Niel Herbert, un vailet que amb els anys es transformarà en un jove prometedor arquitecte, descobrirem el personatge de la Sra. Forrester i la desil·lusió que provoca en ell la seva decadència, les acaballes de la seva glòria. Aquesta és, en realitat, la història de la fi d'una època (la dels pioners de l'oest americà) i la fi d'un somni, de la lleialtat i absoluta admiració d'una època i d'una dona que passarà de ser una dama respectable a ulls de tothom a ser senyalada per totes les tafaneries de Sweet Water.


M'ha agradat però m'esperava una mica més, la veritat. Això sí, és una novel·leta molt curta i no us cansarà gens ni mica.

4 comentaris:

  1. Noia, llegeixes i ens portes llibres prou sovint, quina sort tenir tant temps per dedicar-lo a la lectura (sana enveja, hehehe). De moment aquest el deixo, ja que en tinc molts de pendents.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      El meu secret? Molt fàcil! No tinc canalla a casa i em passo moltes, moltes nits en blanc perquè tinc insomni. Una combinació perfecte per a llegir, oi?

      Però no et pensis que és fantàstic, perquè tot i el ritme de lectures que porto no aconsegueixo que la meva pila de pendent baixi ni una miqueta. I tot és culpa de blogaires com vosaltres, perquè no pareu de recomanar novel·les que tenen molt bona pinta ... i no me'n puc estar! Ji Ji Ji

      Respecte a aquesta, te la pots saltar tranquil·lament.

      Gràcies per tots els teus comentaris!

      Petonets

      Elimina
  2. Hola, guapa, a mí me pasa lo mismo, que por más que leo la pila de pendientes no baja. De ésta que reseñas voy a pasar, pero he estado mirando algunos que recomendaste hace tiempo y ya he conseguido alguno, como Astrid y Veronika, y Signatura 400, que parece que te gustaron mucho. Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola!
      Astrid y Veronika te va a encantar. Eso sí, prepara ya el siguiente porque con el ritmo que le pones te va a durar un suspiro...

      Signatura 400 tiene su gracia (¡sobretodo para mí, que soy del ramo!). Esta también es cortita, así es que enseguida bajará la pila de pendientes.

      Muchos besos

      Elimina