12/7/12

Cincuenta sombras de Grey


James, E. L. Cincuenta sombras de Grey. Barcelona : Grijalbo, 2012. ISBN 9788425348839.


Quan l'Anastasia Steele, una estudiant de literatura a punt de graduar-se, entrevista al Christian Grey, jove i exitós president de Grey Enterprises Holdings, Inc. no sap que aquest fet li canviarà completament la vida. L'Anastasia és tímida, inexperta ... i verge. Ell és un empresari excepcional i el principal mecenes de la Universitat de Seattle. Però aquest jove multimilionari, sexy i atractiu triomfador també és un maniàtic del control i un arrogant amb uns gustos molt perversos a nivell sexual. És insaciable i li agrada el sadomasoquisme. No pararà fins a seduir a l'Anastasia i començaran una adictiva relació amo-submisa. Però aquesta és una relació abocada al fracàs, perquè ella vol alguna cosa més (amor) i ell necessita uns nivells molt intensos de sadomasoquisme per fer feliç. Seran capaços de trobar un punt intermedi per poder mantenir una relació de parella?


Aquesta és la primera entrega d'una trilogia de caire eròtica (Cincuenta sombras más oscuras i Cincuenta sombras liberadas completen la sèrie) de la que s'està parlant molt últimament. Si voleu més informació, podeu consultar la web oficial.


Personalment he trobat aquesta primera part molt fluixeta. Les escenes de sexe m'han resultat força repetitives i poc eròtiques (massa explícites pel meu gust). I els personatges protagonistes són absolutament plans. De fet, li he agafat mania a l'Anastasia perquè contínuament repeteix els mateixos gestos. A cada pàgina pots llegir aquestes dues expressions : "fruncir el ceño" i mossegar-se el llavi. És que aquesta noieta no sap fer res més? I, a més a més, per ser estudiant de literatura el vocabulari que empra és d'allò més bàsic. Una joia de personatge, vaja.


Reconec que m'ha agradat quan els dos protagonistes s'envien correus electrònics, perquè és l'únic moment en el que l'Anastasia li planta cara al seu "amo" i els diàlegs resulten enginyosos. I també és cert que és una lectura àgil i que enganxa força, tot i que no crec que llegeixi les altres dues parts. Si us agraden les novel·les "pujadetes de to" crec que és molt més interessant Las edades de Lulú de l'Almudena Grandes, la veritat.


Entretingudeta i prou.

6 comentaris:

  1. A mi sí que em va agradar aquesta primera part, encara que trobo que tens raó en el que dius de la protagonista, que repeteix molt els mateixos gestos (per no parlar del subconscient i "la diosa que llevo dentro")...
    Petons:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sara!

      A mí no m'ha desagradat, però la veritat és que m'esperava molt més després de les expectatives creades a Internet.

      Aquesta noia em treia de polleguera! Es passa la novel·la posant-se vermella, posant els ulls en blanc, parlant de "la diosa que llevo dentro" ... De tant dolent em feia riure i tot! Ji Ji Ji

      És una mica com la saga de Crepúsculo, que de tant dolenta t'hi enganxes i no saps per què.

      Moltes gràcies pel teu comentari!

      Petonets

      Elimina
  2. Hola, guapa, aqui estoy de nuevo. Veo que te ha cundido mucho la lectura estos días. Tengo esta novela apuntada por la repercusión que está teniendo pero la verdad es que no me apetece mucho leerla, y después de tu reseña me parece que no me voy a animar. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola!
      Entre tú y yo ... seguro que encuentras mil lecturas más interesantes y enriquecedoras que esta. He leído estos días muchísimos comentarios sobre esta novela y hay gente que se ha enganchado totalmente y que se declaran adictas a los personajes y a la historia ... y también hay otros muchos a los que no les ha gustado nada de nada. El argumento es simplón, los protagonistas son absolutamente planos y el estilo literario ... brilla por su ausencia.

      A mí no me apetece nada leerme las otras dos partes, la verdad.

      ¡Bienvenida de nuevo a la rutina, guapa!

      Un besazo

      Elimina
  3. l'he vista recomanada a molts llocs, però no n'estava segura.
    després dels teus comentaris crec que s'esperarà una mica més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      Aquesta és una sèrie d'aquelles que entusiasmen o fan que les detestis des del principi. O blanc o negre! Jo crec que gràcies a la fantàstica publicitat que han fet els de l'editorial i a que tothom en sent a parlar als blocs està funcionant molt bé, però no s'ho val en realitat. El nivell de qualitat de la literatura és absolutament nul, t'ho dic seriosament.

      Agafa qualsevol dels altres llibres que t'estan esperant a la prestatgeria. Aquesta no paga la pena.

      Gràcies pel teu comentari!

      Una abraçada

      Elimina