3/9/09

Autobiografia (Charles Darwin)

Darwin, Charles. Autobiografia : edició no censurada. València : Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-7328-6.

El 2009 és l'any dedicat a la figura de Charles Darwin (1809-1882) i per celebrar el bicentenari del seu naixement i els 150 anys de la teoria de l'evolució, hem decidit que pel club de lectura d'enguany a la biblioteca del Museu de Ciències Naturals de Barcelona llegiríem la seva autobiografia.

Naturalista, geòleg, pensador, pare d'una família nombrosa ... és indubtable que va aportar moltíssim a les ciències naturals, però com a escriptor va ser un desastre! Em sap greu dir-ho, però és un dels textos més soporífers que he llegit mai. No supera la Constitució, però poc li falta!

Evidentment, no cal dir que no m'he enganxat en cap moment a la narració de les seves vivències i records, tot i que he de reconèixer que el llibre està ple d'anècdotes familiars (però sense cap mena de gràcia!) i de fotografies d'ell i dels seus fills i amics (el més interessant del llibre en la meva opinió).

Què en treuria d'aquesta edició? Les introduccions (massa erudites i llargues pel meu gust) i l'abús de notes a peu de pàgina. D'acord, és aquesta una edició molt ben documentada, però interrompre constantment la lectura d'un text ferragós no ajuda gens a avançar.

En resum : gens recomanable a no ser que Charles Darwin sigui el teu ídol!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada