17/1/10

Aurora boreal

Larsson, Asa. Aurora boreal. Barcelona : Seix Barral, 2009. ISBN 9788432228513.

El Viktor Strandgärd, predicador suec molt famós, apareix assassinat violentament a l'església i la principal sospitosa del crim és la seva germana, la Sanna. Una vella amiga dels dos germans, l'advocada Rebecka Martinsson serà qui es farà càrrec de les petites filles de la Sanna i intentarà esbrinar la veritat.

I és que a la petita localitat de Kiruna no només la Sanna té motius per deixar fora de circulació al predicador. Antics comptes no saldats, amors ocults, diners que no se sap d'on han sortit, abús a menors ... Qui ho va fer i per què?

La crítica ha estat fantàstica i aquesta novel·la ha guanyat el 2003 el premi a millor novel·la de l'Associació d'Escriptors Suecs de Novel·la Negra. També ha estat portada al cinema. Doncs bé, tot i aquestes referències a mí no m'ha agradat gaire. Ens han venuda aquesta autora com la successora de l'Stieg Larsson i no té res a veure. Només s'assemblen en el cognom!

Malgrat que el començament és força impactant, l'argument és fluixet i molt previsible, els personatges no queden prou ben definits (sobretot els policies) i el final força decebedor. Es tracta d'un final obert en el que el lector pot treure les seves pròpies conclusions, perquè no queda molt clar qui va ser l'instigador, el cervell que va idear aquest crim.

Una recomanació : si voleu passar una bona estona llegint novel·la negra sueca, trieu les novel·les de l'Stieg Larsson o qualsevol de les tres obres de la Camilla Läckberg
. Molt més interessants que aquesta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada