21/2/10

Sangre derramada

Larsson, Asa. Sangre derramada. Barcelona : Seix Barral, 2010. ISBN 978-84-322-2859-9.

Mildred, una pastora protestant de la població de Kiruna apareix penjada de l'orgue de l'església. Odiada i envejada, estimada i respectada per igual, hi ha un munt de veïns de la comunitat amb molts motius per encapçalar la llista de sospitosos. I, per segona vegada, l'advocada Rebecka Martinsson i la policia Anna-Maria Mella es veuen embolicades en aquest nou escàndol.

De veritat que no ho acabo d'entendre. Aquesta és la continuació de la novel·la Aurora boreal però ... per què el cadàver ha de tornar a ser un pastor protestant (en aquest cas pastora, però vaja) assassinat a la seva pròpia parròquia? I en el mateix territori!

Començo a pensar (després d'haver llegit unes quantes novel·les negres d'aquestes que ara estan tant de moda) que a Suècia és molt perillós viure, sobretot a les petites poblacions. Com pot ser que hi hagi tal quantitat d'assassins, pederastes, timadors i mala gent en general per metre quadrat?

En aquesta segona novel·la, el final queda una mica més tancat que en l'anterior. Però, tot i així, crec que deixa força incògnites sense descobrir del tot. D'aquesta manera cada lector pot pensar i treure les seves pròpies conclusions ... però jo prefereixo els finals ben clars, tancats i barrats.

De tota manera, és molt entretinguda. Us la recomano!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada