15/8/10

La costurera

Pontes Peebles, Frances de. La costurera. Madrid : Suma, 2009. ISBN 9788483651292.

Aquesta novel·la narra èpicament la vida de dues germanes òrfenes –l’Emília i la Luzia dos Santos- al Brasil colonial de principis del segle XX (dècada dels 30).

Aquestes dues germanes, amb una excel·lent destresa per a la costura, somien escapar del seu petit poble, un anhel que separa les seves vides ... La Luzia pateix una deformitat al braç i es converteix en una noia ruda i també poc casadora. La seva única oportunitat d'aconseguir la independència i la felicitat serà casar-se amb el bandit –líder dels cangaceiros- que la segresta, Antonio el Falcó. En canvi, l’Emília vol una vida benestant i refinada a la ciutat, de manera que contrau matrimoni amb el fill d'un ric metge, tot i no estar enamorada d'ell.

Els camins de les dues germanes es tornen a unir quan la vida d'una d'elles corre perill, encara que ja no són les mateixes que en el passat: l’Emília se sent sola i desgraciada i la Luzia s'ha convertit en una famosa cangaceira a la qual anomenen” la costurera”.

Aquesta és la primera novel·la de l'autora i ha guanyat el premi de la revista Elle Fiction Grand Prix 2008. Les crítiques són fantàstiques, però és una mica massa llarga pel meu gust (no calen 700 pàgines per explicar aquesta història). La novel·la a priori té bona pinta (la vida de dues germanes, una d'elles bandolera) però no acaba d'enganxar. Diuen que l'autora és una digna successora de la Isabel Allende, però jo sóc fan de les seves novel·les i no ho acabo de veure. En fí, per a gustos els colors...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada