16/9/10

Black & blue

Rankin, Ian. Black & blue. Barcelona : Edicions 62, 2010. ISBN 978-84-9930-060-3.

L'inspector John Rebus està acusat d'haver falsificat un testimoni per cobrir una detenció il·legal d'un ex-company ja retirat i té a la gent d'assumptes interns tocant-li els nassos. La televisió escocesa fa al mateix temps un seguiment d'aquell cas i també se sent acosat pels mitjans de comunicació. Comencen a aparèixer cadàvers que es relacionen entre sí pel tràfic il·legal de drogues i pel suborn a agents de la policia. I tot sembla apuntar a que l'assassí és Bible John, el qual es va escapar de les seves mans durant la dècada dels seixanta. Aconseguirà resoldre els quatre casos sense acabar ell mateix entre reixes?

És aquesta una novel·la molt embolicada -tant per l'argument com per la traducció al català, molt ferragosa-. Normalment jo devoro les novel·les, però aquesta m'ha costat Déu i ajuda acabar-la. Havia de llegir cada pàgina un parell de vegades perquè em perdia, em desconcentrava... Un desastre! 


No m'ha agradat gens i dubto que llegeixi cap més novel·la protagonitzada per l'inspector Rebus, però suposo que no tothom pensa igual perquè l'autor és molt valorat pels seguidor de novel·la negra... Per gustos els colors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada