22/4/11

Cinco cuartos de naranja

Harris, Joanne. Cinco cuartos de naranja. Barcelona : DeBolsillo, 2003. ISBN 9788497594387.

Quan una Framboise Simon adulta torna al seu petit poble en la campanya francesa i obre un entranyable restaurant on cuina les receptes de la seva mare, els habitants no la reconeixen com la filla de la Mirabelle Dartigan, la dona que encara consideren culpable de la tragèdia succeïda en els anys de l'ocupació nazi.  

Consultant el llibre de receptes de la seva mare i barrejats amb els records de quan era petita, la Framboise trobarà les pistes necessàries per tal de comprendre el caràcter esquerp de la mare i els fets que van succeir el desgraciat estiu en què tenia nou anys.

L'autora de Chocolat m'ha decepcionat una mica amb aquesta novel·la. Tot i que les crítiques són força bones, a mi no m'ha acabat de fer el pes. Trobo que tot és massa subtil i imprecísa en alguns moments i que repeteix força vegades les mateixes situacions. Personalment, m'agraden molt les històries de famílies i aquelles en les que la cuina és també protagonista. Tot i que aquesta novel·la té tots els elements per haver-me encisat des del principi, no he aconseguit enganxar-me en cap moment. Però ja sabeu que per gustos els colors...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada