14/5/11

La isla de los cazadores de pájaros

May, Peter. La isla de los cazadores de pájaros. Barcelona : Grijalbo, 2011. ISBN 9788425345494.

 El detectiu Fin Macleod torna a la illa escocesa de Lewis, on va viure de petit, després de divuit anys. El motiu és ajudar a la policia de l'illa a desencallar la investigació d'un assassinat, però els records d'un passat perturbador no li facilitaran gens la feina. 
Paral·lelament, com cada any un grup escollit d'homes i adolescents de la zona passen dues setmanes aillats en una inhòspita roca dedicats a caçar de manera salvatge cries d'aus. Però aquesta vegada serà diferent ... I és que fa divuit anys, durant el seu propi rite d'iniciació, alguna cosa que és incapaç de recordar va passar a la roca An Sgeir. Aconseguirà recordar què va passar en aquella roca que va canviar el seu destí? Trobarà l'assassí pel qual ha tornat a l'illa? Podrà trobar l'equilibri entre els records del seu passat i el present?

Primera de les novel·les que conformaran la Trilogia de l'illa de Lewis, ha guanyat el primer premi en el Festival de Novel·la Negra de Havre en el 2010. Molt interessant, la veritat, perquè barreja molt encertadament elements de la novel·la negra amb històries del passat. Em moro de ganes de llegir la segona part quan la publiquin.

Molt recomanable!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada