15/5/11

En la ciudad de oro y plata

Mourad, Kenizé. En la ciudad de oro y plata. Madrid : Espasa-Cape, 2010. ISBN 9788467035476.

És l'any 1856 i la Companyia de les Índies decideix unilateralment sotmetre Lucknow, l'anomenada "ciutat d'or i plata" per la seva bellesa i riquesa llegendàries, a la tutela britànica. La Begum Hazrat Mahal, quarta esposa del rei, es rebel·larà en contra del poder de la Companyia anglesa amb el rajà Jai Lal i amb el suport dels cipayos, disposats a tots els sacrificis per aconseguir la independència de l'Índia.  La jove Hazrat Mahal, l'òrfena que va ser reina i ànima de la revolta, encarnarà la resistència a l'invasor britànic.

Em moria de ganes de llegir aquesta novel·la i la decepció ha estat inmensa. Vaig llegir De part de la princesa morta quan era una adolescent i em va meravellar. Sempre que puc recomano la lectura d'aquesta obra, perquè és una veritable joia. En canvi, aquesta és realment insuportable. La crítica l'anuncia com la gran obra mestra de l'autora, però a mí m'ha semblat infumable i soporífera.

No perdeu el temps amb aquesta! I si  voleu fer-me cas, llegiu en canvi De part de la princesa morta perquè és una molt bona tria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada