16/7/11

El cuaderno de Maya

Allende, Isabel. El cuaderno de Maya. Barcelona : Plaza & Janés, 2011. ISBN 9788401352072.


La Maya Vidal és una jove de mare danesa i pare xilè a la que els pares van abandonar quan era un bebè i que ha viscut sempre amb els seus estrafolaris (i meravellosos) avis paterns. Quan als setze anys mor l'avi de la Maya, l'adolescent no és capaç de superar la mort del seu estimat i idolatrat avi i cau en una espiral autodestructiva de relacions dolentes, actes delictius, drogues, alcohol ... La Maya acabarà sent una adicta sense sostre a la ciutat de Las Vegas amb només divuit anys.


Miraculosament, és rescatada de la màfia i la seva àvia l'envia a una petita illa de Xile, Chiloé, on s'amagarà del món, de la màfia i dels seus propis fantasmes. L'àvia li regala un quadern on la jove escriurà els seus pensaments i la seva història com a part de la teràpia per recuperar la seva vida. 


M'ha encantat, com tots els llibres de la Isabel Allende. I Déu n'hi do la vida d'aquesta noieta! He trobat molt interessant que a través del quadern que va escrivint la protagonista, vivim de primera mà i al mateix temps (es barreja el passat i el present contínuament) tant l'autodestrucció de l'adolescent com la recuperació de la Maya adulta.


Molt recomanable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada