29/7/11

Las vírgenes suicidas

Eugenides, Jeffrey. Las vírgenes suicidas.  Barcelona : Anagrama, 2006. ISBN 9788433966827.

Aquesta és la història de les germanes Lisbon, les quals vivien en el típic barri residencial americà. Les cinc germanes, entre els tretze i els disset anys, es van suïcidar en menys d'un any i mig i ningú entenia el motiu. O sí? Aquest fet va trasbalsar tot el veïnat, especialment una colla de nois adolescents, els quals es van dedicar a recollir documents i records de les seves veïnes per tal de no oblidar mai a les cinc noies i el seu fatal desenllaç. 

Anys més tard, i encara obsessionats amb el tema, aquests mateixos nois (ara homes de mitjana edat) rememoren i tracten de donar sentit al que en aquell estiu va passar. Ens explicaran la història de les noies Lisbon a través dels seus records i de les fotografies i objectes personals de les germanes que van recollir en el moment dels fets.

Molt interessant, tot i que la part central de la novel·la l'he trobada una mica repetitiva i poc àgil. M'ha agradat molt com tracta el tema de l'adolescència i el suïcidi el narrador, un dels adolescents que van conèixer a les germanes Lisbon. La directora Sofia Coppola va fer una versió cinematogràfica el 1999 (de fet, aquest va ser el seu debut com a directora). 

Recomanable!

2 comentaris:

  1. uf, aquest no crec que el llegeixi, sembla que ha de ser una mica depriment...

    ResponElimina
  2. No et pensis ... A veure, tampoc és un llibre per morir-te de riure, ja m'entens. Però el tema està tractat d'una manera molt fina i gens morbosa, de veritat.

    A reveure!

    ResponElimina