6/9/11

En el país de la nube blanca

Lark, Sarah. En el país de la nube blanca. Barcelona : Ediciones B, 2011. ISBN 9788466646710.

Anglaterra, 1852. La Helen Davenport, una institutriu que només somia a formar una família decideix vitajar fins a Nova Zelanda per casar-se amb en Howard O'Keefe, un desconegut granger que ha posat un anunci a la premsa per trobar esposa. Durant el viatge fins a Nova Zelanda la Helen es farà amiga de la Gwyneira Silkham, una jove aristòcrata galesa qui també viatja per casar-se amb el fill d'un ric criador d'ovelles, en Lucas Warden. Per desgràcia, cap dels dos matrimonis serà el que les noies esperaven. Viurem a través de les experiències d'aquestes dones durant vint-i-cinc anys la seva adaptació a un país desconegut, la colonització de Nova Zelanda i les lluites entre indígenes i colons.

Sarah Lark és el pseudònim de Christiane Gohl. Aquesta autora també ha escrit sota els noms de Ricarda Jordan i Elisabeth Rotenberg, però la popularitat li ha arribat amb la saga que signa com Sarah Lark : una sèrie d'històries familiars sobre la cultura dels maoris i la colonització de Nova Zelanda. De moment, aquí només s'ha publicat el primer de la trilogia  i el segueixen Das Lied der Maori (2008) i Der Ruf des Kiwis (2009).

Èxit de vendes i amb molt bones crítiques arreu, a mí m'ha decebut una miqueta. El principi és totalment espectacular, la història t'enganxa des de les primeres línies (a mí em recordava molt l'ambient de la pel·lícula El piano). De fet, normalment els llibres que expliquen històries sobre sagues familiars em fascinen. Però, un cop les protagonistes arriben a Nova Zelanda i es casen amb els respectius marits la cosa afluixa força i l'argument és molt linial. És entretinguda, però no és una obra mestra -com he llegit en alguna crítica-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada