27/12/11

Mi hermana vive sobre la repisa de la chimenea

Pitcher, Annabel. Mi hermana vive sobre la repisa de la chimenea. Madrid : Siruela, 2011. ISBN 9788498415445. 



En James Matthews, un nen de deu anys, es trasllada de Londres a Ambleside per començar de zero. Té una família desestructurada : la mare els acaba d'abandonar, el pare està borratxo tot el dia i la seva germana Jasmine s'ha tenyit els cabells de rosa i ha decidit deixar de menjar. I és que fa cinc anys, la Rose (la germana bessona de la Jas) va morir tràgicament en un atac terrorista islamista i les seves cendres reposen a la xemeneia de la casa familiar. En resum, els pares d'en James no han pogut superar el dolor per la pèrdua de la filla i són incapaços de tenir cura dels altres dos fills vius.


En James començarà, per tant, una nova vida a Ambleside i s'haurà d'adaptar com pugui a la situació : pares separats, nova casa, nova escola... La seva única amiga serà la Sunya, una nena musulmana paquistaní que seu al seu costat a classe. I haurà d'amagar aquesta amistat com sigui al seu pare perquè considera tots els musulmans responsables de la mort de la seva filla.


Narrada des de la perspectiva ingènua d'un nen de deu anys, aquesta és una història tendra, trista i molt, molt emotiva. El principi i el final de l'obra són totalment perfectes, però la part central de vegades es fa una miqueta repetitiva. Havia vist bones crítiques en alguns blogs i la veritat és que, tot i la duresa de la història, et deixa molt bon gust de boca. 


Molt recomanable!

4 comentaris:

  1. La tinc pendent.

    Quin ritme de lectures, noia!!!

    ResponElimina
  2. Hola!
    Jo crec que aquesta t'agradarà força, ja ho veuràs quan l'agafis.

    Doncs jo també estic molt sorpresa pel total d'obres llegides enguany. La veritat és que tota la meva vida he llegit moltíssim, però fins que no vaig començar amb això del blog no em vaig adonar del tot. Ara sé exactament quants llibres llegeixo cada any!

    Molts em pregunten com m'ho faig. És fàcil : no tinc canalla, viatjo en transport públic i dormo fatal a les nits! Quina combinació, oi? Ara, tu tampoc no et pots queixar eh? Déu n'hi do...

    Bon Any Nou!

    Molts petonets

    ResponElimina
  3. Sandr, fadies que no entro pels bogs, i avui que tinc un momentet aprofito per desitjar-te una bona entrada d'any amb moltes lectures noves. Petonets

    ResponElimina
  4. Igualment bonica!

    Molts petonets i bones lectures!

    ResponElimina