13/2/12

La locura de Lord Ian Mackenzie


Ashley, Jennifer. La locura de Lord Ian Mackenzie. Madrid : Pamies, 2011. ISBN 9788496952850.


El germà petit dels Mackenzie és, com els seus tres germans, un escocès seductor ric, perillós, excèntric ... i una mica boig. El caràcter violent del seu pare els ha marcat a tots, sobretot a l'Ian, qui va estar internat en un cruel sanatori mental durant una bona temporada. Una nit a l'òpera coneixerà la vídua Beth Ackerley, una dona dolça, intel·ligent, independent i molt cabuda que li plantarà cara ... i li robarà el cor. 


Una romàntica història d'amor a l'Anglaterra de finals del XIX, plena d'escàndols, erotisme, herois torturats ... i dos assassinats sense resoldre. Aquesta és la primera d'una sèrie de novel·les al voltant dels Mackenzie anomenada "Highland pleasures". Ashley Gardner (coneguda literàriament també com a Jennifer Asley, Laurien Gardner o Allyson James) n'es l'autora.


Personalment l'he trobada una miqueta fluixa. Normalment m'entusiasmen les novel·les romàntiques que passen a Escòcia. Amb aquells paisatges idílics, els clans i, per què no, els meravellosos "highlanders" plens de passió i erotisme. Però aquesta en concret m'ha semblat una mica descafeïnada, la veritat. Per passar l'estona només!

4 comentaris:

  1. Hola Sandra,
    és un gust tornar-te a llegir després de tant temps i com sempre em sorprens amb les teves ressenyes. M'he aturat al teu bloc i veig que parles de novel·la romàntica i ho trobo molt bé, ja que sovint està denostada pel públic i tothom renega d'haver-ne llegit. Segurament no llegiré mai el llibre del qual parles perquè el romàntic és un gènere que ja no m'interessa gens, però vaig tenir el seu moment (fa tants anys!!!) en què llegir les novel·les de la Johanna Lindsey (o algo així) era com una drogueta, recordo títols com El lobo y la paloma, Tierna y rebelde... i no sé quants més, i els recordo amb molt carinyo. M'ha fet gràcia trobar una ressenya així, ara que sembla que ja ningú creu en els contes de fades (molt masclistes -tot sigui dit de passada- però molt evocadors. Ens llegim

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola bonica!
      M'ha fet molta il·lusió tornar a tenir notícies teves, de veritat. Tens tota la raó, la gent renega força d'aquest tipus de novel·les -tot i que d'amagat segur que en llegeixen alguna. Si no fos així no en publicarien!-

      A mí m'agrada molt de tant en tant llegir una novel·la romàntica, tot i que he de reconèixer que sóc molt punyetera i només m'agraden les que passen a Escòcia. Una que és molt rareta ... Així descanso durant uns dies d'assassinats nòrdics, novel·les històriques, etc.

      Molts petonets

      Elimina
  2. Hola, Sandra, no he leído nada de esta autora, pero hubo una época (y no hace mucho) en que me dió por leer novela romántica escocesa y victoriana, y algunos eran entretenidos y los disfruté. Es verdad que es un género del que se reniega, pero a mí me ha dado momentos muy agradables. Besos

    ResponElimina
  3. ¡Hola Pilar!

    Estoy totalmente de acuerdo contigo. A mí también me parecen muy entretenidas y, principalmente, me ayudan mucho a relajar la mente después de tantas novelas negras e históricas. Pero esta en concreto no es de lo mejorcito que he leido, la verdad. Te la puedes saltar sin remordimientos ¿vale?

    Besos

    ResponElimina