30/7/12

Mai tornarem a ser les mateixes


Lewis, Brenda H. Mai tornarem a ser les mateixes. Barcelona : Columna, 2012. ISBN 9788466415132.
La Maica Solís és una advocada a punt de fer cinquanta anys i no ho porta gens bé. La seva filla adolescent ha deixat de ser una nena de cop i la Maica no acaba de pair-ho.  Tot al seu voltant és una autèntica bogeria : està començant a partir els símptomes de la menopausa, és una addicta a la Blackberry i una histèrica hipocondríaca, va a teràpia perquè encara no ha superat que el seu marit la deixés per una hostessa fa deu anys ... i, per acabar-ho d’adobar, totes les dones que coneix també estan desquiciades (o ho sembla).
Quan sembla que res no pot anar a pitjor, la seva secretària li prepara unes vacances “per desconnectar” en una casa rural a la Vall de Lot (França) en companyia de la seva mare i la seva millor amiga. Allà coneixerà en Jean-Claude, un metge rural amb qui tindrà una aventura que ajudarà a destarotar encara més la seva existència. Serà capaç la Maica de sobreviure al tsunami dels cinquanta i a la seva pròpia vida?
Tot i que per edat no em sento identificada amb la protagonista (i espero pel bé dels que m’estimen que no m’hi torni mai com ella!) he de reconèixer que he rigut en moltes ocasions reconeixent alguns dels seus comportaments en gent que conec. No tan exagerats, evidentment, però en el fons ... Ji Ji Ji
És aquesta una novel·la molt lleugera i fresca, de lectura molt àgil i plena de tòpics al voltant de la menopausa i les dones desquiciades que et treuen el somriure força sovint de tan exagerats com són. De totes maneres, també cal dir que les vegades que he rigut de veritat a estat gràcies a les sortides que té la mare de la protagonista. És una llàstima que no tingui més protagonisme, perquè és molt divertida! En canvi, la Maica no m’ha acabat de fer el pes en cap moment. És hipocondríaca i histèrica fins a límits insuportables i arriba a cansar, la veritat.
Crec que és una bona opció per endur-te a la platja aquest estiu tinguis l’edat que tinguis!
Ah! Vull agrair a l’agència literària de la Sandra Bruna que es posessin en contacte amb mi per oferir-me un exemplar d’aquesta novel·la. Em va fer molta il·lusió, de veritat. Moltes gràcies!

4 comentaris:

  1. Hola, Sandra, no conozco esta novela aunque parece del estilo de las de Sophie Kinsella, que también son muy divertidas. La apunto por si la encuentro en la biblio antes de irme a mi segunda etapa de vacaciones que ya está en puertas. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola!
      Tienes razón, se parecen bastante. La verdad es que no pasarán a la historia de la literatura universal como imprescindibles, pero para pasar un ratillo divertido son geniales.

      ¡Felices vacaciones guapa!

      Petonets

      Elimina
  2. Ja, ja, Sandra, per degràcia començo a conèixer moltes de quaranta , quaranta i pico amb aquests símptomes!! El regalaré!!! Bon estiu guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I jo també! Ji Ji Ji

      Ens llegim bonica!

      Una abraçada

      Elimina