12/8/12

Defender a Jacob


Landay, William. Defender a Jacob. Madrid : Esfera de Los Libros, 2012. ISBN 9788499703688.

L'Andy Barber, fiscal de Newton (a Middlesex), i la seva dona Laurie són els pares del Jacob, un adolescent introvertit i amb pocs amics. Quan la policia troba al bosc que llinda amb l'escola de Newton el cadàver del Ben Rifkin, un company de classe d'en Jacob, l'Andy començarà a treballar en el cas per trobar el culpable. En Ben ha mort de tres ganivetades al pit i, en principi, es sospita d'un pederasta que viu a la zona. Però tot es complica quan el millor amic d'en Ben publica al Facebook que potser el veritable culpable de la mort d'en Ben és en Jacob.

L'Andy haurà d'abandonar la investigació de l'assassinat per passar a preparar la defensa del seu fill, a qui creu innocent en tot moment. El fiscal viurà un infern durant tot el procés, ja que té un gran dilema moral. Com a investigador fiscal busca la veritat i com a pare angoixat li aterra esbrinar què va passar realment aquell dia. I és que les proves, els testimonis i la genètica apunten a que potser sí va ser en Jacob l'assassí ... Aconseguirà demostrar la innocència del seu fill?  

Aquest thriller legal m'ha semblat molt interessant. Narrat en primera persona, el pare de l'adolescent acusat qüestiona els límits del sistema judicial actual. Els nens s'han de tractar com a adults a nivell judicial? Però també assistirem a l'enfonsament psicològic d'aquesta família, perquè la novel·la també tracta el tema de la devoció paterna i ens fa reflexionar sobre si realment coneixem als nostres fills. 

Tot i que el final m'ha semblat molt previsible, és una novel·la que manté l'interès del lector en tot moment. No m'estranyaria que fins i tot en fessin una pel·lícula ...

Recomanable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada