21/6/09

Tòquio blues


Murakami, Haruki. Tòquio blues. Barcelona : Empúries, 2008. ISBN 978-84-96863-00-2.

Aquesta és una d'aquelles novel·les que he estat a punt de comprar un munt de vegades i al final sempre ha tornat a la prestatgeria de la llibreria (i no sé molt bé per què). Però la setmana passada finalment em vaig decidir i me l'he acabada aquesta matinada.
A la contraportada la defineixen com el "clàssic modern per excel·lència de la literatura japonesa". Aquesta és la història d'un adolescent japonès (amb el cap força ben moblat, per cert) que s'enamora de jovenetes que no li convenen gaire. Vaja, que no sap triar-les massa bé!
Jo l'he trobada trista en la major part però amb molts tocs d'humor irreverent. Sobretot si et mires fredament el destí de les persones que envolten i estimen el personatge principal, en Toru Watanabe. És increïble la quantitat de sonats i depressius que entren i surten de la seva vida!
Durant tota la lectura, sense pretendre-ho he tingut sempre presents dos detalls : les olors del menjar japonès (no sé si en altres novel·les de l'autor també té tanta importància el tema de la restauració com en aquesta) i una frase típica i tòpica de tots els iaios i iaies del món ... "ai, quina joventut!". I llegint aquest llibre en moltes pàgines et sorprens a tu mateixa repetint aquesta frase... Ji Ji Ji

1 comentari:

  1. Benvolguda Sandra:

    Acabo de llegir 1Q84, del mateix Haruki Murakami, i t'asseguro que t'agradarà moltissim. Es un pel fantasiosa. Et deixa ua mica tens durant tota la novel.la, ja que l'amenaça és constant fins al final. Si et va agradar Toquio Blues, que no l'he llegit, t'agradarà aquesta. T'aviiso. Compra't els tres llibres de cop. Una vegada acabes el primer i el segon i no tens el tercer t'asseguro que ho passes malament. I sobre la gasronomia japonesa, no hi ha practicamennt res. No pateixis per aquest aspecte. Si l'acabes ja em diras què t'ha semblat. Mentre el vas llegint disfrtes a base de bé. El final a mi em va decebre una mica. Potser espero massa de les novel.les que llegeixo.

    Una forta abraçada, maca.
    Artur

    ResponElimina