18/8/09

Et donaré la terra

LLoréns, Chufo. Et donaré la terra. Barcelona : Debolsillo, 2009. ISBN 978-84-8346-935-4.

Una altra novel·la històrica al voltant de la Barcelona medieval (segle XI). Com a protagonistes, els comtes de Barcelona Ramon Berenguer I i Almodis de la Marca d'una banda i Martí Barbany de Montgrí, un pagès gironí que per poder casar-se amb el seu amor haurà de guanyar-se la condició de ciutadà de Barcelona, cosa gens fàcil.
Intrigues de palau, exòtics viatges per portar mercaderies a Barcelona, enveges, guerres i disputes entre els diferents comtats catalans... Emocionant des de la primera a l'última pàgina!

Sí que és cert que no deixa de ser una més de les novel·les que últimament s'han publicat sobre la ciutat i que segueix l'estil d'altres com ara Els pilars de la terra, Un món sense fí o fins i tot L'església del mar. Encara que aquí la "prota" no és una catedral en construcció! Però és tan interessant i entretinguda que no importa gens que el tema sigui el mateix.

S'ha de valorar molt possitivament el fet que està molt ben documentada i que, a més a més d'entretenir-te, la lectura d'aquesta novel·la històrica et permet saber una mica més del passat medieval de la capital catalana.

Molt, molt recomanable!

2 comentaris:

  1. tantes novel.les histporiques, tot i que moltes m'agradin, cal saber dosificar-les

    ResponElimina
  2. Tens raó, Jesús, cal dosificar-les perquè al final sembla que estàs llegint la mateixa novel·la. De totes maneres, aquesta és molt amena, de veritat. Posa-la al final de la pila de llibres pendents que tots tenim i ja veuràs com t'agrada quan hi arribis. Per cert, moltíssimes gràcies pel teu comentari i benvingut al blog!

    ResponElimina