25/12/10

El rapto del cisne

Kostova, Elizabeth. El rapto del cisne. Barcelona : Umbriel, 2010. ISBN 9788489367852.

El genial i desequilibrat pintor Robert Oliver ataca inexplicablement un quadre a la National Gallery de Washington (Leda i el cigne, de Gilbert Thomas)  i acaba en un hospital psiquiàtric on, el doctor Andrew Marlow fa tot el possible per entendre la seva conducta. El problema és que en Robert no diu ni una paraula i només es dedica a pintar la mateixa dona i a llegir unes cartes d'amor de fa més d'un segle una vegada i una altra de manera totalment obsessiva. Tenen relació la dona retratada als seus quadres, els protagonistes de les cartes -un home i una dona, pintors impressionistes francesos, que viuen una relació impossible- i el fet que intentés destruir el quadre del museu amb una navalla? El psiquiatra Marlow acabarà obsessionant-se també amb tots aquests personatges foscos i apassionats per la pintura, com ell mateix.

No m'ha agradat gens ni mica. De fet, passa tan poqueta cosa que tota l'estona he tingut la sensació que l'autora estava pintant un quadre i no escrivint una novel·la. Com si es tractés de petites pinzellades, l'autora ens dóna informació sobre els diferents personatges i les seves obsessions amb comptagotes. 

Un argument força pobre i la lectura gens àgil. I el final ... millor no parlar-ne! No perdeu el temps amb aquesta novel·la, feu-me cas!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada