20/1/12

Ana Bolena y la pastelera real

Dunn, Suzannah. Ana Bolena y la pastelera real. Sevilla : Algaida, 2010. ISBN 9788498774764.


Aquesta és la història d'una dona, l'Anna Bolena, una de les més famoses esposes d'Enric VIII la qual fou valenta, cabuda, ambiciosa i pragmàtica en la cort anglesa del segle XVI. El dia abans que la decapitin, l'Anna escriu una carta a la seva filla Isabel per a que la nena la pugui conèixer i comprendre quan sigui gran. 


Assistirem a la narració en primera persona de com va enamorar al rei anglès i va poder aconseguir que es divorciés de la seva esposa Catalina, així com també de la seva caiguda en desgràcia i decapitació. Però també coneixerem la vida d'aquesta apassionant reina a través de la història de la Lucy Cornwallis, la pastissera reial, la qual ens ofereix en moltes ocasions el punt de vista contrari als fets explicats per la pròpia Anna.


A priori, em va semblar un llibre molt interessant perquè no era una biografia novel·lada més sobre el personatge. El contrapunt que podia oferir la pastissera reial em va semblar molt prometedor. Però no ha estat del tot així. M'esperava molt més, la veritat. La història (els fets) són interessants però cap de les dues protagonistes (ni la reina ni la pastissera) t'arriben a l'ànima. De fet, cap de les dues em provocaven ni tendresa ni admiració ... ni ràbia tampoc. Vaja, ni fu ni fa. 


A veure si amb el proper l'encerto!

1 comentari:

  1. Hola, Sandra, por aquí de nuevo. No conozco el libro que reseñas, y si no te ha dicho mucho, pues lo dejaremos pasar, que la lista ya está a rebosar. A ver si te gusta más el próximo. Un beso.

    ResponElimina