21/3/12

La dulce envenenadora


Paasilinna, Arto. La dulce envenenadora. Barcelona : Anagrama, 2008. ISBN 9788433974969.


La Linnea Ravaska, una octogenària vídua d'un coronel viu una vida tranquil·la a la petita població de Harmisto als afores de Helsinki. Cada mes, però, rep la visita del seu nebot Kauko i dels seus dos amics. I és que, puntualment, el seu nebot li roba una part de la seva pensió i la maltracta vilment. La situació és insostenible, fins que un dia la Linnea decideix que ja n'hi ha prou i es rebel·la. Els denuncia a la policia, abandona la seva caseta i se'n va a viure a Helsinki al pis del seu antic amant. 


Aquesta és la història d'una venjança doble. D'una banda, el nebot i els seus amics voldran acabar amb la vida de la vella tieta per quedar-se amb l'herència. De l'altra, la Linnea es defensarà activament a base de verins casolans i tindrà un gran aliat :  el destí, que posarà a cadascú al seu lloc.


Una història amb un rerefons dur però tractada amb molta ironia i humor : el maltractament dels avis i el jovent desarrelat, alcoholitzat i violent. Una heroïna falsament ingènua i molt, molt cruel i uns maltractadors que acaben sent maltractats. A estones és força divertida, però el final és fluixet. Per passar l'estona, però no us penseu que llegireu una de les grans obres de la literatura universal.

6 comentaris:

  1. Luego me dices a mí, pero hay que ver lo rápido que lees, guapa. Éste no lo apunto que de momento no doy abasto. He empezado Las horas distantes y creo que me va a gustar. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola Pilar!

      Este y el anterior tienen truco, no te creas, porque son dos novelas cortitas. Y mira, no me han acabado de gustar del todo ninguno de los dos.

      Ya verás como Las horas distantes te va a gustar. ¡Tenga ganas de leer ya tu super-reseña ya saber qué te ha parecido!

      Como puedes ver, he empezado Casa desolada de Charles Dickens. Supongo que ahora estaré unos cuantos días sin publicar nada, porque la novelita tiene más de 1000 páginas. Me da un poco de palo, no te creas, pero como es el año Dickens ... pues me he decidido a dar el paso. Ya te contaré.

      Muchos besos, guapa

      Elimina
  2. Este me lo apunto, tiene toda la pinta de gustarme.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola!
      Espero que disfrutes con la lectura de esta obra. Ya me contarás qué te ha parecido cuando la acabes, si te apetece volver a pasarte por aquí.

      Muchas gracias por tu comentario

      Besos

      Elimina
  3. D'aquest autor vaig llegir "El molinero aullador" i em va agradar força, encara que tenia un argument "estrany". Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Perkins!
      De moment no la poso a la llista perquè en tinc tantes que ja no sé per on començar. Aquesta és la pega de seguir els vostres blogs! Tothom recomana llibres tan fantàstics que al final em tornaré boja!

      Gràcies, de totes maneres, per la recomanació i el comentari.

      Molts petonets

      Elimina