20/4/12

Cabdills


Moreno, Marc. Cabdills. Granollers : Actéon, 2011. ISBN 978-84-938265-0-5.


L'espasa d'en Soler de Vilardell, amb poders llegendaris i que va ser propietat del rei Jaume I i més tard de Lluís Companys és robada durant el seu retorn a un museu francès després d'haver estat exposada a València. Allò que no sap la majoria de la gent, però, és que l'espasa robada és una rèplica i que l'original s'amaga des de fa molts anys a l'església de Sant Martí a Sant Celoni.


El robatori d'aquesta espasa llegendària és l'eix central que aglutina tota una galeria de personatges ambiciosos i sense escrúpols capaços de qualsevol cosa (robar patrimoni històric nacional, fer xantatge i fins i tot assassinar) per tal d'aconseguir el poder absolut i ser autèntics cabdills. Per exemple, polítics independentistes com el Ricard Mena o l'Eudald Clos capaços de tot per aconseguir un bon lloc al partit. O el cap de premsa de CiU, qui intenta treure profit polític de qualsevol situació. O en Juan Pulido, qui pertany a la Fundación Nacional Francisco Franco i podria vendre a la seva mare per aconseguir poder i diners. O també en Josep Vilardell, empresari d'èxit i absolutament obsessionat a aconseguir incorporar a la seva col·lecció privada l'espasa de Vilardell a qualsevol preu.


He de reconèixer que aquesta novel·la ha estat una gran sorpresa per mi. Tant pel contingut de l'obra com per la manera com ha arribat a les meves mans. I és que l'altre dia vaig rebre un correu electrònic de l'autor oferint-me un exemplar de la seva primera  novel·la  per si estava interessada a ressenyar-la en aquest bloc. No m'havia passat mai! Em va fer moltíssima il·lusió i, com és evident, vaig acceptar encantada. Potser si l'autor no m'hagués regalat la seva  novel·la  no l'hagués llegida (per desconeixement, sobretot) i la veritat és que he gaudit molt de la seva lectura. 


Aquesta  novel·la  es va publicar en paper l'any passat però també podeu llegir la versió electrònica comprant-la per un preu absolutament fantàstic a Amazon (només 0'95€!). És una  novel·la  curteta, molt fàcil de llegir i força entretinguda. Amb una llegenda històrica, el misteri d'un robatori, xantatges i enganys a dojo, un assassinat i uns polítics molt "mafiosos" que et faran passar una bona estona. L'única pega que li trobo és que es parla molt de la llegenda i dels poders de l'espasa però no s'acaben de dir concretament quins eren. I m'he quedat amb les ganes! En resum, un "thriller" a la catalana d'allò més interessant! 


Des d'aquí vull agrair al Marc Moreno que es recordés d'aquest bloc a l'hora d'oferir la seva obra per fer difusió i animar-lo a que continuï escrivint. Moltíssimes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada