6/8/12

22 Britannia Road


Hodgkison, Amanda. 22 Britannia Road. Barcelona : Bruguera, 2012. ISBN 9788402421005.


Durant el 1946, la Silvana i el seu fill Aurek de sis anys parteixen de Varsòvia cap a Ipswich (al Regne Unit) per retrobar-se amb el seu marit, en Janusz. Separats durant la Segona Guerra Mundial, la Silvana només desitja que el petit Aurek tingui una vida segura i tranquil·la amb el seu pare i poder oblidar tot allò que han viscut a Polònia durant aquests anys.


Però quan comencen la seva nova vida junts no tot serà tan fàcil com es pensaven en un principi. I és que després de les vivències que tots tres han tingut durant la guerra, són uns autèntics desconeguts plens de secrets que han d'aprendre de nou a viure, a estimar, a deixar-se estimar i a ser una família. L'únic que tenen en comú és el desig immens de retrobar els morts estimats entre els vius.


Una preciosa història d'amor, supervivència i redempció d'una escriptora novell que t'atraparà des del principi. Els tres protagonistes resulten uns personatges complexos, plens de matisos i la història del seu passat i del present està molt ben tractada per a que puguis entendre per què es comporten de determinades maneres. És una novel·la dura i tendre, subtil i intensa alhora. 


M'ha encantat des de la primera pàgina! No us la perdeu perquè paga la pena.

8 comentaris:

  1. A mi també em va encantar. És una novel·la que val molt la pena.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord! De fet, la vaig tenir a les mans per Sant Jordi però finalment em vaig decidir per una altra. Si és que la intuició femenino-bibliotecària no sol fallar! Ji Ji Ji

      Gràcies pel comentari Rusta!

      Petonets

      Elimina
  2. Doncs si el recomanes tant, ja el tinc a la llista.
    Aquest estiu n'estic afegint massa, però és millor així que no tenir-ne cap en ment.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No te'n penediràs, t'ho asseguro! És molt xula, de veritat. A mí em passa el mateix, vaig passejant pels blogs i tothom recomaneu lectures tan interessants que la meva llista de pendents ja arriba al sostre. Què hi farem ...

      Gràcies pel teu comentari!

      Petonets

      Elimina
  3. El otro día la ví en la biblioteca y estuve a punto de cogerla, y al final no me decidí y la dejé. Me gustan las historias ambientadas en esa época así que la próxima vez que vaya la buscaré. Por cierto, también estaba la que estás leyendo ahora, Defender a Jacob, así que esperaré a ver qué te parece.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola guapa!
      Pues ya la estás cogiendo pero ya, porque te va a encantar. Los personajes tienen muchas aristas psicológicas, como te gusta a ti.

      Ayer empecé Defender a Jacob y me está gustando también. Va sobre un asesinato de un adolescente, un jucio a un compañero de clase, facebook, la incomunicación padres-hijos adolescentes... una mezcla muy interesante de momento. Ya te contaré cuando la acabe.

      Gracias por pasarte y dejarme un comentario. Eres un solete, ya lo sabes.

      Besitos

      Elimina
  4. Hola, Sandra, ya la he terminado y me ha gustado mucho, aunque sea un poco triste, pero me ha parecido una hstoria interesante y bien contada. A ver si me pongo con la reseña este fin de semana. Muchas gracias, guapetona, porque como siempre tus recomendaciones dan en el clavo. Qué suerte que tengamos gustos tan afines. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Cómo me alegro de haber acertado!

      Y gracias a ti, guapa. Tus lecturas son de lo más interesante. Y es verdad, tenemos la gran suerte de que nuestros gustos coinciden. Ya sabes que me fío absolutamente de tus opiniones. ¡Jamás fallas!

      Un besazo

      Elimina