13/11/10

La librería

Fitzgerald, Penelope. La librería.  Madrid : Impedimenta, 2010. ISBN 9788493760144.

La senyora Florence Green viu en un petit poble de la costa de Suffolk i un dia decideix comprar una vella casa ruïnosa -i que té un entremaliat poltergeist!- per viure i tenir un petit negoci : una llibreria. Tot i ser la primera llibreria del poble, la resta de veïns no ho veurà amb bons ulls i faran tot el possible per a que la Florence Green hagi de tancar portes. L'unica persona que no intentarà sabotejar-la serà la petita Christine, una nena de deu anys que la llibretera contractarà com a ajudant per les tardes. Aconseguiran entre tots que tanqui la llibreria?

Novel·la finalista del Booker Prize, aquesta és una senzilla narració curta (o conte llarg?) sobre com les esperances i il·lusions d'una persona es poden veure anul·lades quan la resta de la societat que l'envolta no ho veu de la mateixa manera. 

La veritat? M'esperava una altra cosa. I és que a tots aquells que sentim passió per la lletra impresa, els llibres que tracten sobre llibres i tot el món que els envolta ens agraden molt. I aquesta novel·la comença molt bé, però es desinfla a mesura que avança la narració. Vaja, que l'he trobada fluixeta...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada