4/12/10

El joc de Déu

Macip, Salvador. El joc de Déu. Barcelona : Bromera, 2010. ISBN 9788498247121.

Sherman Comet, un universitari molt poc brillant, rebrà un dia la visita de Déu a casa seva. Déu li comunicarà que és l'escollit per salvar la Terra de la seva inminent destrucció a mans d'un científic, qui pensa crear un forat negre en un laboratori. En Sherman i la dona dels seus somnis, la intel·ligent i ambiciosa Vivian Bentley intentaran amb l'ajuda "divina" de Déu salvar la humanitat. I ho aconseguiran ... de moment, perquè apareixeran altres científics que poden destruir-ho tot i hauran de tornar a començar de nou en un cercle viciós.

Molt divertida i refrescant! Una comèdia imprevisible i molt lleugera que ens ajuda a reflexionar sobre la ciència i els científics, sobre les ànsies de poder i reconeixement a nivell cultural i econòmic dels humans, i sobre la manipulació controlada (o no) vers els altres ... En definitiva, sobre "lo divino y lo humano". 

Molt, molt recomanable!

4 comentaris:

  1. Aquesta la tinc per llegir aquestes festes.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, Sandra! Si el llibre t'ha divertit i a més t'ha fet pensar una mica es pot dir que ha aconseguit el seu objectiu.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies a tots dos pels comentaris!

    Rosa, ja veuràs com riuràs força quan la llegeixis. No té desperdici...

    I Salvador, gràcies per escriure'm i fer-te seguidor del meu blog. És la primera vegada que l'autor d'una obra que he llegit es posa en contacte amb mí! M'ha fet molta il·lusió, de veritat.

    ResponElimina
  4. Home, és el mínim que podem fer els escriptors, agrair que parlin dels nostres llibres. He aprofitat per remenar el teu blog i m'ha agradat, així que m'he apuntat a seguir-lo. Ens llegim!

    ResponElimina