3/6/11

Habitaciones cerradas

Santos, Care. Habitaciones cerradas. Barcelona : Planeta, 2011. ISBN 9788408098768.

La Violeta Lax, néta del ric i famós pintor Amadeo Lax, torna a Barcelona per veure realitzat un dels somnis familiars : la creació d'un museu dedicat a l'obra del seu avi a l'antiga casa familiar del Passeig de Gràcia. La casa ha estat abandonada pels parents i per l'Administració durant quatre dècades i, tot just en començar les obres, descobriran darrera d'una porta amagada per un quadre el cadàver d'una dona. Dona que resultarà ser l'esposa del pintor i àvia de la Violeta. Qui va assessinar la Teresa i per quins motius? Per què s'ha amagat aquest secret durant quaranta anys? A poc a poc, avançant i retrocedint en el temps, anirem descobrint les peces que conformen aquest trencaclosques i, alhora, descobrirem com era la Barcelona de finals del segle XIX i principis del XX a través d'una gran varietat de personatges : rics, pobres, senyors i criats.

Magnífica novel·la! Aquesta, sens dubte, es mereixeria el Premi Planeta d'enguany i no la del Mendoza. T'enganxa des de la primera línia i ja no ets capaç de deixar-la. Tot i la gran quantitat de personatges que apareixen i els salts continuats en el temps, no et perds en cap moment. 

Tota una descoberta, de veritat! Si us agraden les novel·les sobre sagues, secrets familiars inconfessables i que passin a la ciutat de Barcelona ... aquesta és la vostra novel·la!

Totalment recomanable! No us la perdeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada