21/7/10

La estrategia del agua

Silva, Lorenzo. La estrategia del agua. Barcelona : Destino, 2010. ISBN 9788423342259.

L'Òscar Santacruz apareix assassinat per dos trets a l'esquena a l'ascensor de casa seva. A priori, sembla un ajustament de comptes entre narcotraficants perquè el difunt tenia antecedents per tràfic il·legal de drogues a petita escala. També havia tingut problemes amb la justícia per amenaces i maltractaments a la seva ex dona, funcionària de Justícia.

Però, quan el brigada Bevilacqua i els seus companys Chamorro i Arnau són assignats al cas i comencen a investigar, veuen que no tot està tan clar com semblava en un principi. I és que, de fet, tot apunta a que l'Òscar Santacruz va ser víctima d'un complot planejat per la seva ex i és totalment innocent. Aquella dona podria haver orquestat l'assassinat del pare del seu fill per assegurar-se la custòdia del petit? Els tres guàrdies civils investigaran a fons el cas per portar els culpables a la presó, sigui qui sigui.

Aquesta és la quarta entrega d'una sèrie protagonitzada per la parella de la benemèrita Bevilacqua i Chamorro i, per variar, no havia llegit cap de les anteriors. Però en aquest cas no passa res perquè es tracta d'una novel·la rodona que es pot llegir independentment de les altres. Entretinguda, m'ha semblat interessant i original el fet que els investigadors pertanyin a la Guàrdia Civil. Però l'he trobada força previsible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada