23/7/10

La encuadernadora de libros prohibidos

Starling, Belinda. La encuadernadora de libros prohibidos. Barcelona : RBA Libros, 2010. ISBN 9788498677140.

Aquesta és la història de la Dora Damage, una dona valenta que va viure al Londres victorià (mitjanys del segle XIX) i que, per circumstàncies de la vida, va acabar exercint un ofici només reservat als homes. Quan el seu marit Peter es posa greument malalt i no pot continuar fent de mestre enquadernador, la Dora assumirà la feina en secret per tal de poder alimentar al seu marit i a la seva petita filla epilèptica.

En Peter morirà aviat i, endeutada fins a les celles, haurà d'acceptar si vol sobreviure els encàrrecs "il·legals i inmorals" per l'època del senyor Diprose : l'enquadernació amb tota mena de luxes d'obres pornogràfiques. Quan sembla que tot anirà bé de nou amb el negoci de l'enquadernació, la pobre Dora descobreix que en realitat està treballant per un club selecte de l'alta societat (els Nobles Salvatges) obsessionats pel sexe, la violència, la depravació ... i més coses. Podrà salvar-se a ella mateixa i a la seva filla d'aquest obscur món en el que s'ha ficat?

Primera i última novel·la de l'autora -va morir prematurament el 2006 d'una malaltia-, aquesta obra pòstuma ha obtingut molt bones crítiques a Gran Bretanya, França i Itàlia. És entretinguda i el tema és molt interessant, ja que desgraciadament els llibres i tot el que els envolta no solen ser els protagonistes habituals de les novel·les. Bona barreja d'elements històrics i misteri, així com també de sentiments i denúncia social.

Molt recomanable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada