18/7/10

Los ojos amarillos de los cocodrilos

Pancol, Katherine. Los ojos amarillos de los cocodrilos. Madrid : La esfera de los libros, 2010. ISBN 9788497349239.

Joséphine té quaranta anys i és una molt bona dona, experta en el segle XII francès, amb un nivell d'autoestima força baix. Té una mare que l'ignora, la germana més egoïsta de l'univers, dues filles adolescents que no la respecten i un marit somiatruites que l'abandona per anar a treballar a una granja africana de cocodrils. Per acabar-ho d'adobar, el marit li deixa un munt de deutes als que haurà de fer front amb el seu petit sou de medievalista. Està desesperada, però de cop i volta la seva germana Iris li ofereix la solució : que escrigui una novel·la sobre la França del segle XII. Ella es portarà tots els beneficis econòmics però l'obra serà signada per la germana, emportant-se
la fama i el reconeixement social que tant desitja. La Joséhine accepta el tracte perquè necessita desesperadament diners, però aviat desitjarà no haver-ho fet. A mesura que avança amb el seu llibre -el qual serà un èxit de vendes-, la seva vida va canviant (augmenta a poc a poc la seva autoestima, recupera el respecte de les seves filles, troba bones amistats, una possible parella...) i es va complicant, perquè els deliris de grandesa de la seva germana Iris estan desbordats. Com acabarà tot aquest embolic?

M'ha encantat aquesta novel·la sobre la superació, els sentiments, les alegries i les penes de qualsevol persona posada al límit... vaja, com la vida mateixa! Ha estat un gran èxit a França i la veritat és que val la pena llegir-la. Molt entretinguda, fàcil de llegir, enganxa des de la primera pàgina.

Molt, molt recomanable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada