29/7/10

La hija de Robert Poste

Gibbons, Stella. La hija de Robert Poste. Madrid : Impedimenta, 2010. ISBN 9788493760137.

La filla de Robert Poste, Flora Poste, és una jove londinenca ben educada que acaba de quedar orfe. No té cap intenció de posar-se a treballar per mantenir-se i decideix anar a viure a la granja d'uns parents, els Starkadder. Quan arriba a Cold Comfort Farm, al mig de l'Anglaterra profunda, veurà que la seva nova família és ben estranya : tota una colla de llunàtics asilvestrats que no hi toquen gaire. La Flora s'inmiscuirà totalment en les seves vides per redreçar-les. Tot i que la majoria de vegades no sigui d'una manera massa subtil, aviat la Flora començarà a obtenir resultats, però, seran els desitjats?

Guanyadora del Prix Femina-Vie Hereuse en 1933 i èxit de vendes des d'aleshores, La hija de Robert Poste està considerada la novel·la còmica més perfecta de la literatura anglesa del XX. A través de l'humor i la ironia, Stella Gibbons fa una ferotge crítica de la societat anglesa del seu temps.

És cert que potser la societat retratada en aquesta novel·la ens queda una mica massa lluny i no s'entén del tot l'humor tan fi que gasta l'autora, però tot i així és una novel·la força irreverent i divertida. D'aquí a cent anys s'entendran els girs humorístics i satírics que critiquen la societat actual anglesa i irlandesa en els llibres de la Marian Keyes?

A mí m'ha agradat, tot i que el final és molt precipitat i queden força misteris sense resoldre ... Què va veure la tieta Ada quan era petita a la llenyera? Quin va ser el motiu de la baralla entre els Starkadders i el pare de la Flora? Quin era el secret que tots guardaven quan va arribar la Flora a la granja?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada