17/7/12

La mujer del faro


Rosman, Ann. La mujer del faro. Madrid : Salamandra, 2010. ISBN 9788498383089.


Quan falten dos mesos per inaugurar de nou el far de Pater Noster, a l'illa sueca de Hamneskár, dos obrers troben el cadàver d'un home emparedat. Qui és i com va arribar allà? Aquest serà el primer cas per a la jove policia Karin Adler, una apassionada dels vaixells i el mar que té molts problemes de parella. El company que ajudarà a la Karin en les investigacions serà l'insuportable i meticulós agent Folke. Nou desapareguts en la mateixa època (els anys 60) sense deixar cap rastre, un anell de casament i un tatuatge amb unes xifres són les úniques pistes que tenen per resoldre el cas. Seran capaços de treure'n l'entrellat?


Una interessant història d'amor, odi i cobdícia que té molts elements per atrapar-nos : un mapa del tresor, un passat secret que coneixen tots els habitants del municipi però del que ningú en parla, un triangle amorós molt perillós ... i una jove policia disposada a tot per tal de resoldre el cas.


M'ha agradat però m'esperava molt més d'aquesta història. La publicació Dagens Nyheter assegura que «Rosman no només és comparable a la Camilla Läckberg: és millor». Doncs no estic d'acord! L'estil s'assembla molt, però no és el mateix. De fet, totes les novel·les nòrdiques que es publiquen en els darrers anys repeteixen el mateix esquema una i altra vegada : una localitat molt petita amb grans secrets del passat, el passat i el present s'alternen en la narració i el final és una mica precipitat. Són totes calcades! De totes maneres, reconec que a mí m'agraden molt aquest tipus de novel·la negra. Les trobo molt entretingudes i de lectura àgil, perfectes per descansar i relaxar la ment una estona.


En resum : entretinguda i interessant, però no tant com les de la meva estimada Camilla Läckberg o les de la Mari Jungsted.

4 comentaris:

  1. Pues de nuevo estoy de acuerdo contigo. A pesar de ser más flojilla que otras novelas del género, es entretenida y se lee de un tirón, así que posiblemente acabe leyendo la siguiente, El cofre del alma. Veo que estás leyendo El confidente. A ver a tí qué te parece. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola Pilar!
      Ya veo que seguimos en sintonía ... Ji Ji Ji
      Pues yo me esperaré a leer tu reseña, así voy a lo seguro. Me fío absolutamente de tu criterio, ya lo sabes.

      De momento, El confidente me está gustando mucho. Decidí rescatarlo del estante en cuanto vi tu blog, así lo tendremos las dos fresquito a la hora de comentar.

      Petonets

      Elimina
  2. A mi no em va agradar gaire. La trobo molt prescindible.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Pilu!

      Jo també n'esperava molt més, però tot i així la vaig trobar entretinguda.

      Sempre dic que hi ha certs tipus de novel·les que són "sorbets de llimona", perquè em serveixen per relaxar la ment entre dos llibres més "durillos". Vaja, que les faig servir com a desengreixant com en els grans àpats! I aquesta és una d'elles. No passarà a la història de la literatura universal, però a mí ja m'està bé si m'entreté una estoneta.

      Gràcies pels teus comentaris!

      Una abraçada

      Elimina