10/7/12

El verano de los juguetes muertos


Hill, Toni. El verano de los juguetes muertos. Barcelona : DeBolsillo, 2012. ISBN 9788499891040.


L'inspector argentí Hèctor Salgado no es troba en el millor moment de la seva vida, ni personalment ni professional. La seva dona el va abandonar fa uns mesos i durant la investigació del seu últim cas va perdre els nervis i va apallissar al principal sospitós, un curander que suposadament va matar a ganivetades a una prostituta adolescent d’origen nigerià. I ara l'inspector Salgado està al punt de mira dels seus superiors.


D'altra banda, la revetlla de Sant Joan un jove de l'alta societat barcelonina es suïcida. En Marc Castell és fill d'un ric empresari i polític i no tenia motius aparents per suïcidar-se. O potser el van ajudar a caure per la finestra? Els seus millors amics, la Gina Martí i l'Aleix Rovira van passar amb ell la revetlla. Han explicat realment tot el que saben?


Dos casos que se solapen, un bon grapat de sospitosos massa educats, massa correctes i massa preocupats per les aparences ... Molts secrets amagats i tres policies que s'esforçaran al màxim per treure'n l'entrellat.


Molt bona novel·la! L'any passat tothom en va parlar molt bé d'aquesta primera novel·la de l'autor barceloní Toni Hill. I per fi he pogut llegir-la (o devorar-la més aviat!). L'argument està molt bé, hi ha molts sospitosos amb motius i el final és sorprenent. Segur que llegiré la continuació (Los buenos suicidas) perquè m'he quedat amb ganes de saber com continua la història!


No us la perdeu! Crec que és aquesta una molt bona candidata a viatjar dins de la maleta amb vosaltres aquestes vacances. No us en penedireu!

6 comentaris:

  1. Fa molt poc que he sentit a parlar de l'autor i dels seus llibres. I, en poc temps he llegit ressenyes que m'hi han engrescat. Ara, la teva.

    Espero no tardar massa...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!

      La veritat és que jo també n'havia sentit parlar molt i tothom coincidia a dir que li havia agradat. Però, noia, tinc tants llibres esperant a la prestatgeria que he trigat un any a agafar-la!

      És molt entretinguda i es llegeix en un sospir. Perfecta per aquestes vacances!

      Moltes gràcies per comentar sempre les meves entrades! Els teus comentaris em fan molta il·lusió.

      Una forta abraçada

      Elimina
  2. Te molt bona pinta aquest llibre! Crec que et faré cas i el llegiré aquestes vacances.

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sònia!
      És molt entretingut, la veritat. Ideal per portar-ho a la piscina o a la platja!

      Ja em diràs què t'ha semblat quan l'acabis ...

      Una abraçada

      Elimina
  3. Anònim13/7/12

    És una novel.la addictiva. A mi em va agradar molt tota la contextualització a Barcelona, trobo que li dóna un toc mediterrani molt original que la converteix un referent en la novel.la negra. Esperem que en la segona no decaigui tot plegat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord!

      Per a mi també va ser una sorpresa molt agradable anar reconeixent llocs de la ciutat. He llegit que la segona també és molt addictiva. L'haurem de llegir ben aviat!

      Moltes gràcies pel teu comentari.

      Petonets

      Elimina