2/3/12

Las alas del dinosaurio


Gazan, Sissel-Jo. Las alas del dinosaurio. Madrid : Alfaguara, 2011. ISBN 9788420407241.


2007, Departament de Biologia Cel·lular i Zoologia Comparada de l'Institut de Biologia (Universitat de Copenhague). L'Anna Bella és una estudiant de biologia que està fent un estudi en profunditat de la polèmica que hi ha al voltant de si les aus són dinosaures vivents o si, pel contrari, descendeixen d'un rèptil primitiu més antic. El seu director de tesi, el paleontòleg Dr. Lars Helland, fa anys que lluita encarnissadament amb un col·lega canadenc que defensa la postura contrària. 


Quan l'Anna Bella està a punt de presentar la seva tesina, el seu director de tesi apareix assassinat al seu despatx. Tot sembla apuntar a que el motiu ha estat una venjança. Venjança a nivell personal o més aviat a nivell científic? I és que les intrigues, els rencors i les males jugades per aconseguir prestigi i poder als cercles científics acadèmics estan a l'ordre del dia. El comissari Soren no ho tindrà gens fàcil per aclarir aquest cas. I és que, més sovint del que ens pensem, a la ciència no sempre tot és blanc o negre...


Guanyadora del DR’s Literary Prize 2008 i escollida per la Radiotelevisió Estatal Danesa la Millor Novel·la Negra Danesa de la Dècada (2000-2010). Aquesta novel·la ha estat tota una sorpresa, de veritat. Trepidant thriller científic ple d'intriga psicològica, una novel·la negra molt entretinguda i, a més a més, molt ben ambientada i documentada en la part de paleontologia i zoologia. Molt, molt completa i interessant!


Si us agrada la novel·la negra i sentiu curiositat pel món de la investigació en les ciències naturals ... aquesta és la vostra novel·la! 


No us la perdeu per res del món!


Han dit d'aquesta obra :


«Una novela policiaca científica excelentemente documentada.» Berliner Zeitung 
«Una mezcla sublime de ciencia inteligente, psicología y emociones primarias. A las reinas de la novela negra nórdica les ha salido una magnífica rival.» Jyllands-Posten
«Decididamente apasionante y diabólicamente hábil». Ekstra Bladet

4 comentaris:

  1. Ay, Sandrita, cómo me apetece ésta, con lo que me pirran las nórdicas de misterio. No la conozco pero la buscaré. Gracias, guapa, por descubrirme cosas nuevas. Un besazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Pilar
      Te va a encantar, te lo aseguro. Lo que no sé es de donde vas a sacar el tiempo para leer tantas novelas ... Ji Ji Ji

      Es muy estresante para mí visitar blogs y ver tantas novelas apetecibles que tienes (o vas a tener de inmediato) en tu pila de pendientes y no saber cuándo les vas a poder hincar el diente. ¡Tanto para leer y tan poco tiempo!

      Besos y un abrazo enorme

      Elimina
  2. No la conocía pero con semejante reseña acabo de anotarla. Tiene buena pinta y has sido muy entusiasta.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola!
      No he exagerado, de verdad. Es muy interesante y entretenida. De hecho, es la primera de una serie, aunque no sé si las demás se centrarán más en la parte de novela negra o en las ciencias naturales. ¡Ya veremos!

      Gracias por tu comentario.

      ¡Hasta pronto!

      Un beso

      Elimina