29/5/11

Si tú me dices ven lo dejo todo ... pero dime ven

Espinosa, Albert. Si tú me dices ven lo dejo todo ... pero dime ven. Barcelona : Grijalbo, 2011. ISBN 9788425346071.

En Dani, com aquell qui manté una conversa amb els amics prenent un cafè al bar, ens explica la seva vida i els problemes que té i ha tingut al llarg dels anys. Té una professió que li encanta (busca nens desapareguts) però la seva relació de parella és un desastre. Se sent tan perdut ...

En el mateix instant en que la seva parella fa les maletes per abandonar-lo, rep la trucada de telèfon d'un pare a qui han segrestat el fill. El cas el conduirà a Capri, lloc on afloraran records de la seva infantesa i dels dos personatges que van marcar la seva vida: el senyor Martin i George. El retrobament amb el passat portarà a Dani a reflexionar sobre la seva vida, sobre la història d'amor amb la seva parella i sobre les coses que realment importen.

Què voleu que us digui sobre aquesta novel·la curta? Que va ser absolutament la reina de les vendes aquest Sant Jordi però que a mí m'ha deixat freda? No sé què li han pogut veure ... És un relat dolç i entranyable, però les crítiques l'han posat pels núvols arreu ... i, sincerament, crec que no és per tant.

Fàcil i ràpida de llegir, però no espereu la novel·la de les vostres vides!

2 comentaris:

  1. No l'he llegit, però és d'aquells llibres que no m'atrauen, massa propaganda i això acostuma a ser decebedor.

    ResponElimina
  2. Hola!
    Tens molta raó. Quan un llibre és un supervendes, massivament el veus a les mans de pasatgers al transport públic... No és massa bona senyal. En aquest cas, crec que si la llegeixes no passa res (vaja, no és una porqueria tampoc) però si no la llegeixes tampoc no passa res! Sincerament, hi ha tants llibres per llegir i tan poc temps per fer-ho, que crec que val la pena invertir les teves hores de lectura en una altra obra.

    Ah! Moltíssimes gràcies per tots els teus comentaris. Em fan moltíssima il·lusió, de veritat.

    Fins la propera!

    ResponElimina