9/5/12

84, Charing Cross Road


Hanff, Helene. 84, Charing Cross Road. Barcelona : Anagrama, 2002. ISBN 9788433969828.


 L'autora, L'Helene Hanff, envia des del seu apartament a Nova York cartes demanant llibres difícils de trobar a una llibreria de vell londinenca. Es tracta de la llibreria Marks & Co., la qual es troba situada al número 84 de Charing Cross. Excèntrica i rondinaire, l'Helene gaudeix tractant de posar a prova les capacitats del personal de la llibreria amb unes comandes realment complicades. En Frank Doel serà la persona encarregada de proveir les comandes i respondre les cartes de l'Helene. Durant vint anys (1949-1969) i a través de les cartes que s'envien, serem testimonis d'una relació ben especial (la clienta, el llibreter i l'amor pels llibres) que canvia amb el temps i que cada vegada és més familiar i íntima.

 Molt, molt bonica. És una petita joia i per a mi ha estat una sorpresa, perquè ni tan sols coneixia que s'havien fet adaptacions del text al teatre (1981 i 1982) i fins i tot una pel·lícula (1987). M'ha encantat perquè l'amor pels llibres i l'ofici de llibreter apareix a cada línia d'aquesta novel·la curta. Divertida, delicada, tendre i molt íntima ... Si us agraden els llibres i les llibreries amb encant, no us la podeu perdre!

8 comentaris:

  1. La leí hace tiempo y me pareció una novela deliciosa para todos los que amamos los libros. Un saludo Sandra.

    ResponElimina
  2. Hola Isabel,
    Estoy totalmente de acuerdo contigo. A mí también me entraron ganas de curiosear un rato por las estanterías de la librería.

    ¡Gracias por pasarte por el blog y por tu comentario!

    Un beso

    ResponElimina
  3. Pues yo lo tengo desde hace ni sé el tiempo y no me he decidido a leerlo nunca, y eso que debe leerse bastante rápido, pero siempre al final lo dejo. Si dices que es agradable, intentaré vencer la pereza y cogerlo este verano. Besos, guapa

    ResponElimina
  4. ¡Hola Pilar!
    Pues ya lo estás rescatando para este fin de semana porque te lo vas a tragar en un santiamén. Entre que tiene unas 120 páginas si no me equivoco y que es una historia preciosa de verdad ... ¡ni te enterarás y ya lo habrás terminado! Yo creo que te va a encantar.

    Muchos besos

    ResponElimina
  5. És una novel·la preciosa, s'assembla molt a la societat literària del pastís de pela de patata de Guernsey, preciosa ideliciosa: Felicitats per la ressenya, Sandreta, com sempre és un gust llegir-te

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola bonica!
      Saps que tinc aquesta que em recomanes a la pila de pendents? Em sembla que la rescataré i m'hi posaré ben aviat! Ja t'explicaré què tal ... I gràcies per la recomanació!

      I per mi és un plaer llegir les teves opinions, així és que moltes gràcies por continuar passant-te per aquest bloc i per deixar els teus comentaris.

      Fins aviat!

      Petonets

      Elimina
  6. Anònim11/5/12

    "Una petita joia" No puc estar-hi més d'acord. Ens llegim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho diuen en castellà, "lo bueno si breve ... ¡dos veces bueno!".

      Gràcies pel teu comentari!

      Una abraçada

      Elimina