6/8/11

El jinete del silencio

Giner, Gonzalo. El jinete del silencio. Barcelona : Planeta, 2011. ISBN 9788484609902.

Aquesta és la història d'en Yago, un noi amb síndrome d'Asperger (una varietat d'autisme) que viu durant els primers anys del segle XVI. La vida de Yago no serà fàcil. Incapaç de comunicar-se amb els humans, pateix un aïllament interior que li farà víctima de tots els que l'envolten. En canvi, té una relació molt especial amb els cavalls i és capaç de descobrir com ningú altre la bellesa en l'ànima de l'animal. Al llarg de la seva vida patirà el rebuig dels que l'envolten, la incomprensió respecte a la seva discapacitat, l'esclavitud, humiliacions ... però gràcies als cavalls superarà les seves pròpies barreres.

Una meravella! Plena d'aventures i personatges apassionants, sobretot el protagonista, t'enganxa des de la primera pàgina. I la superació contínua de les limitacions del protagonista fa que t'enamoris del personatge des del moment del seu naixement. Que ningú s'espanti pel fet que té prop de 800 pàgines perquè es llegeix en un vist i no vist!

Molt, molt recomanable!

 

2 comentaris:

  1. Aquest no l'he llegit. Vaig llegir l'altre, "El sanador de caballos", també força interessant per la època on està situat.

    ResponElimina
  2. Hola, Pilu
    Aquest que dius tu el tinc pendent de llegir. Però esperaré una miqueta per no saturar-me amb el tema eqüestre!

    Gràcies pel teu comentari!
    A reveure!

    ResponElimina