12/7/10

Dime quién soy

Navarro, Júlia. Dime quién soy. Barcelona : Plaza & Janés, 2010. ISBN 9788401337550.

Aquesta és la història de l'Amèlia Garayoa, una dona que va viure una vida molt intensa. Un periodista, besnét de l'Amèlia, rep l'encàrrec d'investigar la vida d'aquesta dona. Només sap que va fugir d'Espanya al començament de la guerra civil amb el seu amant comunista, abandonant a Madrid el seu marit, el seu fill (l'avi del periodista) ... i la seva vida. El Guillermo haurà de reunir tota la informació possible a través d'entrevistes amb persones que van conviure amb la seva besàvia i crear a partir d'aquests pedaços la biografia de la seva parenta.

A través de la increïble vida de l'Amèlia Garayoa (una culta i refinada senyoreta de bona família i també una comunista i espia internacional que va ser torturada en diverses ocasions) coneixerem la història d'Espanya i d'Europa des dels inicis de la guerra civil fins a la caiguda del mur de Berlin el 1989.

És aquesta una novel·la molt interessant però que té una gran pega : més de mil pàgines que fan molt ferragosa la seva lectura. M'ha agradat el fet de conèixer els diferents esdeveniments a partir de les converses entre el besnét i els mateixos protagonistes molts anys després, però trobo que és una novel·la massa llarga.

Recomanable però sense presses!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada