1/11/10

La herencia de la tierra

Vidal, Andrés. La herencia de la tierra. Barcelona : Planeta, 2010. ISBN 9788408092223.

Aquesta és la història d'una família de pobres camperols que van haver d'emigrar a un altre poble per tal de poder subsistir. Aquesta és la història d'una família d'aristòcrates arrogants i vanitosos que es pensaven que ja ho tenien tot fet només per pertànyer a la noblesa. Però, sobretot, aquesta és la història del triomf personal d'una persona excepcional, en Rosendo Roca. Fill de camperols, va lluitar fins al final de la seva vida pel seu somni : millorar les condicions de vida dels seus i es va convertir en pioner en la industrialització de la Catalunya rural del segle XIX (1815-1881).

Una novel·la fantàstica, de veritat. És molt entretinguda i alhora molt didàctica. Recrea una època de la nostra història poc coneguda a nivell literari però no deixa de divertir i mantenir la intriga del lector en cap moment. I el final ... què puc dir, em van venir ganes d'aplaudir i tot!

Feu-me cas, no us perdeu aquesta meravella de novel·la històrica i que no us espantin les 600 pàgines perquè no la podreu deixar! El millor que he llegit últimament, de veritat. 

2 comentaris:

  1. Me ha gustado mucho el libro. Me ha parecido muy interesante y ameno. Aun no había leído nada acerca de la época de la primera revolución industrial en Catalunya. Espero que no sea el último. Gracias por recomendármelo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Encantadísima de que te haya gustado! A ver si acierto también con mi próxima recomendación.

      Te quiero

      Elimina