16/1/11

El frío modifica la trayectoria de los peces

Szalowski, Pierre. El frío modifica la trayectoria de los peces. Barcelona : Grijalbo, 2009. ISBN 9788425343186.

Un nen d'onze anys, el narrador de la història, a qui els pares comuniquen el dia de Reis que es separen. L'Àlex, el seu millor amic, un nen conflictiu amb un pare que no sap com superar els fracassos del passat. La Julie, la veïna del davant, stripper i la dona més admirada del barri. En Simon i en Michel, una parella gran d'homosexuals que no s'atreveixen a fer pública la seva relació. I el matemàtic rus Boris, qui estudia el comportament dels peixos i la seva relació amb els canvis de temperatura. 

Tots aquests personatges veuran alterades les seves vides (les seves trajectòries com a peixos) amb una intensa tormenta de gel que deixarà a més de la meitat de la població del Quebec sense llum durant uns dies. El fred farà que tots varïin les seves conductes, modifiquin les seves trajectòries, es relacionin entre ells ... i les seves vides canvïin per sempre.

Una novel·la curta, un conte llarg .... no sé com definir-la. Aquesta història coral és molt tendre, amb grans dosis d'optimisme i esperança. Es una d'aquelles lectures que et fan sentir molt bé, com les pel·lícules que acaben bé i et fan sentir optimista davant la vida, tot i que en el fons saps que això no sempre funciona així.

Recomanable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada