17/12/09

El corazón helado

Grandes, Almudena. El corazón helado. Barcelona : Tusquets, 2007. ISBN 9788483103739 .


Un enterrament a les afores de Madrid és el punt de partida d'aquesta novel·la de més de 1200 pàgines. Allà es trobaran l'Álvaro -fill del difunt- i la Raquel -última amant del finat-.

Tots dos començaran una relació amorosa que sempre estarà envoltada pel passat dels seus familiars. D'una banda, la família de la Raquel, republicans exiliats a França. I, de l'altra, els afins al règim de Franco que composen la família de lÀlvaro. A priori sembla que tindran poques coses en comú, però no és cert, perquè en aquells temps no tot era blanc o negre i molts, molts es passaven d'un bàndol a l'altre depenent de les cicumstàncies en cada moment (el pare de l'Àlvaro, per exemple).

Una història sobre el nostre passat més recent, sobre tots aquells secrets, sobre totes aquelles històries familiars que mai no s'expliquen perquè, a vegades, és millor no saber-les per no fer mal als protagonistes ... o no. Perquè tots tenim dret a saber d'on venim i què va passar amb els nostres avis durant aquells anys.

Una novel·la dura, massa llarga pel meu gust, però força interessant malgrat que no sóc fan de l'Almudena Grandes. El final et deixa amb un mal regust a la boca, però la vida és així, no sempre acaba com tu vols...

Recomanable si t'agrada la història i les novel·les gruixudes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada