17/5/11

Déjame ir, madre

Schneider, Helga. Déjame ir, madre. Barcelona : Salamandra, 2002. ISBN 9788478887958.


El 1998, la Helga Schneider va rebre una carta en la qual se li suplicava que anés a visitar la seva mare de noranta anys, internada en una residència a Àustria. Malgrat les seves reticències a veure de nou la seva mare, la Helga anirà a la residència. I és que fa 50 anys, aquesta dona va abandonar la seva filla de quatre anys, i tota la seva família, per incorporar-se a les SS. Durant la conversa que mantindran a la residència, la Helga es troba amb una dona que, malgrat la seva fragilitat i necessitat d'afecte, continua sentint el més profund menyspreu cap a les víctimes de l'Holocaust i sentint-se orgullosa del que va fer fa mig segle.  

Aquesta curta novel·la autobiogràfica, gran èxit de vendes a Itàlia, és un meravellós testimoni de la tragèdia col.lectiva que va suposar l'existència del Tercer Reich, així com també un honest i cru retrat de la relació entre una mare i la seva filla.  

No us la perdeu perquè us enganxarà des del primer minut!



1 comentari:

  1. Hola!! he arribat a tu gràcies al Jaume Cabré en el blog de Bitácora de mis lecturas. je, je. Bueno, aquest llibre no el coneixia però té una pinta estupenda, la veritat. Una abraçada!!

    ResponElimina