25/6/11

El legado

Webb, Katherine. El legado. Barcelona : Lumen, 2011. ISBN 9788426418814.

Aquesta és la narració de dues històries paral·leles : la vida de la besàvia Caroline a principis de segle i la de les besnétes Erica i Beth, és a dir, la història de la família Calcott.  

Meredith Calcott ha mort i les seves nétes (Erica i Beth) hereten Storton Manor, la mansió familiar. La difunta àvia exigeix ​​en el seu testament que per tal que puguin ser les propietàries de la casa han de viure les dues juntes. Abans de prendre una decisió les dues germanes decideixen passar el Nadal allà. Fa vint anys que no han tornat, des que el seu cosí Henry va desaparèixer sense deixar rastre quan tenia onze anys. La curiositat de l'Erica la portarà a remenar entre les pertinences de la seva àvia i trobarà moltes coses que van pertànyer a la seva besàvia Caroline, inclosa una fotografia d'aquesta amb un nadó desconegut. Què saben elles realment de la història de la besàvia Caroline i l'àvia Meredith? Què va passar realment el dia que va desaparèixer el seu cosí Henry?

Particularment, les novel·les al voltant de sagues familiars m'apassionen. Aquesta és interessant i força entretinguda (sobretot la part de la besàvia) tot i que de vegades el ritme és una mica lent (sobretot la part de les besnétes). La crítica arreu és molt favorable, tot i que jo l'he trobada massa previsible. Tot i així, m'ha agradat força.

Ara toca una novel·la que no estigui protagonitzada per germanes, perquè últimament no paro de llegir llibres sobre bessones que hereten cases familiars amb secrets inconfessables inclosos! Ji ji ji

2 comentaris:

  1. A mi també em va semblar previsible. és agradable llegir-la, però tampoc no hi ha per tant. també la vaig ressenyar al bloc fa poc.

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó, Pilu. Les crítiques arreu són massa favorables... i no n'hi ha per tant. Però tampoc és una novel·la dolenta, així que ...

    A veure si la propera tenim més sort!

    Gràcies pel comentari!

    ResponElimina