17/6/11

Una inquietante simetría

Niffenegger, Audrey. Una inquietante simetría. Madrid : Salamandra, 2010. ISBN 9788498383096.

Les bessones Júlia i Valentina Poole reben una sorprenent i inesperada herència. La seva tieta Elspeth Noblin, germana bessona de la seva mare, els ha deixat el seu pis amb vistes al cementiri de Highgate, a Londres, amb la condició que hi visquin allà un any abans de vendre'l i que els seus pares no entrin mai al pis. 
Però les joves germanes no només heretaran el pis, també "s'inclou" en el paquet un parell d'excèntrics veïns (un obsessiu compulsiu i l'últim amant de la difunta) ... i el fantasma de la tieta de les bessones qui fins i tot després de morta sembla resistir-se a abandonar el seu apartament. Quins secrets envolten aquests dos parells de bessones? Hi ha vida més enllà de la mort?

La segona novel·la d'Audrey Niffenegger, autora de La dona del viatger en el temps, és una suggerent i apassionant novel·la gòtica que ens fa reflexionar sobre la mort i tot allò que l'envolta. M'ha semblat molt interessant la subtilesa i la delicadesa amb la que es tracta el tema de la mort i el més enllà, així com també els sentiments dels que se'n van i els que queden. Si fins i tot et venen ganes de viure al costat del cementiri de Highgate! Però que ningú es pensi que és una novel·la cursi ... en molts moments és realment inquietant!


Recomanable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada