21/8/11

La mamá

O'Carroll, Brendan. La mamá. [S.l.] : Océano, 1999. ISBN 9706514279.

Situada a Irlanda a mitjans dels anys seixanta, la protagonista és l'entranyable Agnes Browne. El mateix dia que el seu marit mor sobtadament, l'Agnes decideix tirar endavant el seu negoci (una parada de fruita en un mercat d'un barri obrer a Dublín) i els seus set fills amb el millor humor possible.  

Aquesta novel·la curta narra les alegries i els disgustos d'aquesta dona d'una manera molt tendra, commovedora i hilarant. En certs moments recorda Las cenizas de Ángela, de Frank McCourt o la pel·lícula La vida es bella pel tractament tendre i optimista d'una realitat dura i poc agradable.
Recomanable!

6 comentaris:

  1. m'agraden les novel·les de superació.

    ResponElimina
  2. Doncs aquesta t'agradarà força. En molts moments somriuràs (i riuràs) perquè a més a més és una novel·la molt divertida.
    Gràcies pel comentari i fins la propera!

    ResponElimina
  3. t'afegeixo a la meva llista d'enllaços!

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies, Jesús!
    A reveure!

    ResponElimina
  5. Sandra, m'apunto el llibre, m'agrada com pinta, ja et diré què. Fa enveja la teva feina, deus descobrir cada dia tresors nous.

    ResponElimina
  6. Espero que t'agradi molt, Carina.

    Per cert, jo no descobreixo els tresors -com molt bé els has definit- a la feina perquè treballo en una biblioteca especialitzada científica i no tenim novel·les. Els descobreixo com tothom, patejant les llibreries! M'encanta passejar entre les piles de novetats i descobrir nous títols per afegir a la meva llista de "pendents". El problema és que hi ha tants que vull llegir que no sé per on començar! Ji Ji Ji

    Fins la propera!

    ResponElimina