12/6/12

La bella bestia


Vázquez-Figueroa, Alberto. La bella bestia. Madrid : Martínez Roca, 2012. ISBN 9788427032507.
En Mauro Balaguer és un editor que coneix en una conferència a una anciana nonagenària que li diu que va ser durant la Segona Guerra Mundial l’esclava de l’Irma Grese, coneguda com “la bella bestia”, i que si vol li explicarà com va ser viure amb la nazi més sanguinària que va existir. L’editor no es podrà resistir a conèixer la història de la vella Violeta Flores i mantindran una llarga i intensa conversa que durarà dos dies.
L’Irma és una dona molt bonica, però també és una fanàtica despietada, freda i cruel, sàdica, perversa, salvatge ... i està profundament orgullosa de treballar als camps d’extermini del Tercer Reich. La Violeta és una cordovesa vitalista, intel·ligent i divertida a qui la vida va portar a ser l’esclava (també sexualment) d’un veritable monstre fins al final de la guerra.
Totalment fantàstica! Una història real molt dura plena de sentiments de ràbia, impotència i amargor barrejats amb el més absolut desvergonyiment del relat d’aquesta àvia que té, malgrat tot, unes ganes immenses de viure i de gaudir cada instant.
M’ha encantat la manera com l’autor escriu la biografia de l’Irma Ilse Ida Grese a través dels records de la Violeta. “La bella bèstia” (1923-1945) va ser supervisora de presoneres en els camps d’extermini nazis d’Auschwitz-Birkenau, Bergen-Belsen i Ravensbrück. I va ser una de les més cruels criminals de guerra nazis fins que va ser condemnada i executada pels Aliats als vint-i-dos anys.
Si us agraden les històries reals i les obres ambientades en la Segona Guerra Mundial, no en dubteu ni un segon. Aquesta és una novel·la imprescindible!

4 comentaris:

  1. Sembla que t'ha agradat molt. Me l'anoto, encara que esperaré a tenir l'estat d'anim adequat, sinó em deixen massa aixafada aquests.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      És un llibre dur, perquè amb aquest tema no pot ser d'una altra manera. Però no té sang i fetge. La manera com la iaia explica els seus records (és una dona molt directa, vitalista, entremaliada i divertida)fa que també somriguis de tant en tant, tot i la cruesa de la realitat que va viure.

      Espera tant com necessitis, però no deixis de fer-ho perquè t'agradarà molt.

      Petonets

      Elimina
  2. Hola, guapa, pues ya que te ha gustado miraré a ver si lo encuentro, porque es un autor que me enganchaba un montón hace años, lo que pasa es que los dos ultimos que leí eran bastante aburridos, pero la verdad es que echo de menos leer algún libro suyo de los buenos. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola Pilar!

      Por lo que he leído por ahí, con este libro el autor se ha desviado un poco del estilo de libros que suele publicar. ¡Pues que se desvíe tanto como quiera a partir de ahora porque este le ha salido redondo!

      Con este no te aburrirás, te lo aseguro. Y, además, la malvada Irma existió de verdad y eso ha sido para mí muy interesante porque no conocía su historia.

      Muchos besos, guapa

      Elimina