1/9/12

Tanco el Club de Lectura de la Sandra




Estimats i estimades,

Aquest mes de juny va fer tres anys que vaig crear aquest blog amb molta, molta il·lusió per compartir amb tothom les meves opinions, per fer nous amics i amigues apassionats per la lectura com jo i, no oblideu que sóc bibliotecària vocacional, per fer promoció de la lectura a través de la xarxa.

Han estat tres anys molt interessants però crec que no he aconseguit allò que em proposava al principi. Amb un total de 243 novel·les ressenyades, lamento haver de reconèixer que l’esforç que em suposa mantenir viu el blog no paga la pena. El fet de no deixar d’escriure noves entrades en el mateix instant que acabava el llibre, no haver  fet cap parada vacacional, opinar sobre els llibres que he llegit en tots els blogs  que segueixo (teniu molt de mèrit els blogaires que continueu al peu del canó malgrat tot), publicar entrades també a les xarxes socials (com ara Anobii, LLibresperllegir o Bibliofilia), fer piulades al Twitter...  tot això m’està passant factura.

Un dels grans plaers de la meva vida ha estat des de sempre la lectura i últimament ja no puc gaudir tant perquè contínuament estic pensant en com redactaré l’entrada, com intentar que les meves opinions i recomanacions arribin a més gent ... i llegir està deixant de ser una activitat relaxant i tranquil·litzadora. I això sí que no pot ser!

I els que em coneixen ja saben que jo no sóc de mitges tintes. O faig les coses bé o prefereixo no fer-les, la veritat. No em sembla correcte pels que em segueixen  publicar una nova entrada cada dos o tres mesos. Això ja no és un blog! Crec que és millor tancar definitivament el Club de lectura de la Sandra i fer promoció de la lectura i donar la meva opinió a través dels fantàstics blogs dels amics i amigues que hi ha a la xarxa.

No vull deixar de donar les gràcies a tots aquells que heu visitat el meu blog (als anònims i als seguidors) i especialment a aquells que m’heu deixat un comentari. M’ha fet molta, molta il·lusió saber que allò que havia llegit i publicat havia arribat a algú. Ja fa uns mesos que em vaig plantejar la idea de tancar la paradeta però no ho he fet fins ara gràcies a vosaltres. L’experiència com a blogaire m’ha agradat molt però hem de ser sincers.  Ja estic molt cansada i no vull renunciar al plaer d’endinsar-me en una bona història sense sentir-me pressionada pel blog. Els que teniu un blog ja sabeu de què parlo...

Gràcies, moltíssimes gràcies a tots i a totes per aquests tres anys.

Desitjo que continueu (continuem) gaudint de les bones històries i de la lectura durant mooooooolt de temps. Bona lectura!

Molts petonets i abraçades.

Ens llegim!

Sandra


24 comentaris:

  1. Bon dia Sandra,

    Aquesta és l’entrada que no m’esperava, però que sincerament respecto. La respecto perquè jo m’he hagut d’aturar gairebé dos mesos per sentir-me una mica ofegada i, això que jo no publico com tu.

    El blog, com a mínim aquest tipus de blogs, els tirem endavant per plaer i quan aquest es perd o es transforma en una obligació es que s’ha perdut l’objectiu. Si continuar amb el blog no et deixa gaudir de la lectura, malament. Et puc entendre i, t’entenc, però em sap greu.

    De veritat espero que això només sigui una paradeta per agafar aire i poder continuar.

    Una abraçada
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!
      No et pensis, que a mí també em sap molt de greu deixar el blog després de tres anys. Però necessito recuperar el plaer de la lectura sense pressions, simplement llegir per llegir i ja està.

      De totes maneres, no pateixis que seguiré de ben a prop el teu blog perquè el trobo molt, molt interessant. Continua amb aquest nivell de qualitat en les entrades perquè és un plaer llegir-te.

      Per cert, moooooooooltes gràcies per haver comentat tantes i tantes de les meves entrades. Sempre m'ha encantat saber què en pensaves del que anava llegint.

      Fins aviat!

      Petonets

      Elimina
  2. Hola Sandra,

    Entiendo mucho tu decisión y la comparto. Gracias por estos 3 años.

    Besos,
    Alex Lleida

    ResponElimina
    Respostes
    1. A ti por animarme siempre y ayudarme con la parte técnica.

      Te quiero

      Elimina
  3. Hola Sandra, un pena que decideixis tancar el blog, sincerament. Però un blog és oci i no ens pot ofegar ni molt menys condicionar les nostres lectures. Jo ni tant sols publico tot el que llegeixo, quan no sé com fer una ressenya o senzillament no em ve de gust no la faig.
    Espero que sigui una parada temporal però mentres ja ens veurem per la blogosfera!!
    Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Perkins!

      A mí també em sap greu, però ara mateix crec que és el millor que puc fer. Jo també em vaig plantejar escriure només sobre cert tipus de novel·les, o només les que m'haguessin agradat, però em conec i sóc incapaç de fer-ho. Si sóc tan estricte i punyetera que no puc deixar a mitges una porqueria de novel·la ... com puc pretendre fer un blog que no respongui a la realitat de les meves lectures? Impossible!

      Gràcies a tu també per les visites i els comentaris. Sempre m'han fet molta il·lusió!

      I tant que ens veurem!

      Petonets

      Elimina
  4. Ooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhh! Quina pena! Però si això t'ajuda a gaudir més de la lectura, no hi ha res a dir. Jo amb el meu blog sóc una mica més autista que tu, no contesto tots els comentaris. A reveure. Una abraçada. Pilu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Pilu
      Gràcies per tots els comentaris i el suport.
      Ens llegim al teu blog!

      Petons

      Elimina
  5. Anònim3/9/12

    Ostres, és una llàstima. Però evidentment, la lectura passa per davant de les ressenyes i si el blog t'impedeix gaudir-ne, és molt comprensible que el tanquis. Em sabrà greu no llegir les teves ressenyes, moltes gràcies per la feina feta. Espero retrobar-te per les comunitats virtuals!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      A mí també em fa molta cosa no continuar amb el blog, però ara mateix no em ve gens de gust continuar publicant entrades.

      I tant que ens veures per la xarxa!

      Gràcies per tot!

      Una abraçada

      Elimina
  6. Anònim3/9/12

    Bona tarda Sandra,

    Sento que tanquis el blog perquè malgrat que no he comentat mai, sempre m'ha semblat un punt de referència per les meves lectures. Sempre t'esperaré per si un dia et trobes amb forces i ganes de tornar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Moltes gràcies pel teu comentari, de veritat. M'omple d'orgull i satisfacció (com diu aquell) que hagis tingut en compte les meves recomanacions a l'hora de triar una novel·la.

      A reveure!

      Petons

      Elimina
  7. Hola, amiga. Acabo de llegar de vacaciones y me he pasado a saludarte. Me da mucha pena que cierres y te voy a echar mucho, mucho en falta, supongo que ya lo sabes. Me encanta compartir las lecturas contigo, y que nos demos ideas. Pero por otro lado te comprendo. Yo llevo menos tiempo que tú con el blog y a veces me agobio porque según estoy leyendo un libro estoy pensando en la reseña, y eso no es nada relajante.
    Tómate un respiro y quizás más adelante te apetezca volver. Me pasaré por tu estantería anobii para ver que libros vas leyendo. Muchos besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola guapa!

      Pues yo no te voy a añorar porque me pienso seguir pasando por tu fantástico blog a dejarte mis comentarios como hasta ahora, no te apures. Además, también puedo escribirte para mandarte "deberes lectoriles" ... Ji Ji Ji

      Me ha encantado conocer tu opinión durante todo este tiempo y ya sabes que valoro muchísimo tu criterio a la hora de recomendar un libro. ¡Si hasta has conseguido que me gustara el último de Asa Larsson!

      ¡Hasta pronto Pilar!

      Un besazo enorme

      Elimina
  8. Bona nit Sandra,
    Em mancaran els teus comentaris i recomanacions. Has sigut un bon punt de referència per a triar el proper llibre per llegir.
    Desitjo que gaudeixis relaxadament de la lectura en la teva nova etapa i si és possible trobar algun comentari teu que ens segueixi aconsellant.
    Moltes gràcies per tot el que ens has aportat.
    Dolors.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Dolors!

      M'ha fet molta il·lusió el teu comentari, de veritat. Gràcies a tu i a tots vosaltres per tot el que m'heu aportat durant aquests tres anys. Ha estat una experiència molt bonica. Esgotadora però totalment recomanable, sincerament.

      Pel que fa a les recomanacions, passat pel blog de la Pilar "Con un libro en las manos"
      http://conunlibroenlamano.blogspot.com.es/
      perquè ella llegeix molts llibres que també he acabat llegint jo i confio plenament en el seu criteri a l'hora de recomanar un llibre.

      A reveure bonica!

      Un petonet

      Elimina
  9. Anònim5/9/12

    Hola Sandra,siento mucho leer esto, hace muchos que no nos vemos, pero te siguia en el blog he siguido todas tus recomendaciones(como siempre) Y he disfrutado con todas ellas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola!

      Me alegro de haber podido ayudarte a elegir lecturas y que hayas disfrutado. De eso se trataba ...

      Pero ahora tengo un trabajo muy estresante y lo que necesito es relajarme leyendo, no sentirme presionada por tener que publicar en el blog. Ya sé que la presión me la autoimpongo, pero es que no lo puedo remediar. Una es así de perfeccionista, ¡qué le vamos a hacer!

      Muchas gracias por tu comentario, me ha encantando.

      Un abrazo

      Elimina
  10. Anònim8/9/12

    Hola Sandra!

    Jo feia molt i molt poc que em vaig inscriure al teu blog (un o dos mesos com a molt...) . El vaig trobar per casualitat, i em va semblar molt interessant, perquè crec que coincidiem bastant i em podries aportar moltes idees per escollir propers llibres per llegir.
    Em va saber molt de greu saber que ho deixaves, però també ho entenc perfectament! Així que, espero que gaudeixis molt de les teves lectures!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Hola!

    Em sap molt de greu deixar-te penjat/da, però el fet de tenir un ritme de lectura molt ràpid (ha estat així des que vaig començar a llegir de petita) fa que el blog em doni molta feina i últimament em sentia pressionada pel blog (autopressionada, ja ho sé) i no gaudia com cal de les lectures. I com que llegir és un dels grans plaers de la meva vida no vull renunciar a que deixi de ser una activitat relaxant i apassionant alhora.

    De totes maneres, si et passes per la meva prestatgeria d'Anobii aniré posant els llibres que vaig llegint amb la seva puntuació, per si et serveix d'ajuda.

    Moltíssimes gràcies pel teu comentari, m'ha fet molta il·lusió!

    Una abraçada

    ResponElimina
  12. He estat de vacances i fins ara no he passat per aquí.
    És una llàstima, però entenc com et sets. De vegades va bé fer una pausa.
    Qui sap, potser més endavant decideixes tornar amb més tranquil·litat. Espero que tinguis molt bones lectures.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Benvinguda de nou a la rutina... Ji Ji Ji
      Espero que t'ho hagis passat molt bé i que hagis llegit llibres moooolts interessants.

      Gràcies per passar-te habitualment per aquest blog durant aquests anys i per tots els teus comentaris. Em feien molta il·lusió, de veritat.

      Una forta abraçada

      Elimina
  13. Anònim16/9/12

    Sandra,
    El que més m'ha agradat del teu blog és que realment expreses el que sents el que t'ha semblat. Malauradament els interessos econòmics i editorials fa que em refii més de blogs com el teu que de les crítiques interessades.
    Es una llàstima que em quedi sense un referent a les meves lectures malgrat entengui la teva postura.
    Crec que encara fa falta molta més blogs com el teu i serà una gran perdua.
    Espero que tornis a gaudir del plaer de la lectura i que, en poc temps, tornis a compartir la teva opinió amb nosaltres.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      Estic totalment d'acord amb tu. Si una editorial et paga per a que ressenyis una obra (o te la regala) després et sap greu dir públicament que no t'ha agradat gens ni mica... Per això hi ha blogs de tota mena! Jo sempre he escrit el què pensava realment (fixa't, em sembla que vaig ser la primera a dir que "Jo confesso" em va semblar inaguantable. Políticament incorrecte? Potser, però és el que em va semblar en llegir-lo.

      Gràcies per la teva opinió, de veritat. M'ha fet molta il·lusió saber que t'has refiat de la meva opinió durant aquest temps.

      Una forta abraçada.

      A reveure!

      Elimina